Stiri: Stiri

SOCAR ar putea participa la privatizarea Oltchim

17.12.2013

Ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea, a discutat ieri cu delegaţia SOCAR (Societatea de Stat pentru Ţiţei din Republica Azerbaidjan), condusă de vicepreşedintele acesteia, David Memedov, despre posibila participare a companiei azere la privatizarea Combinatului Oltchim.

La întâlnire au participat şi ambasadorul Republicii Azerbaidjan în România, E.S Farid Abdinbayov, precum şi secretarul de stat în Ministerul Economiei, Bogdan Nicolae Badea.

Ministrul Economie le-a prezentat partenerilor de dialog procedura de selecţie a ofertei angajante, stabilită de Consorţiul de administratori judiciari ai S.C.Oltchim S.A., în vederea achiziţiei integrale a părţilor sociale deţinute de Oltchim S.A. la Oltchim SPV, precum şi pașii care ar urma să fie parcurşi de companiile interesate.

“România încurajează investiţiile străine şi poate oferi investitorilor azeri condiţii similare celor găsite de aceştia în alte state din zonă. Oltchim ar putea constitui un început promiţător” a precizat ministrul Andrei Dominic Gerea.

David Memedov, șeful delegaţiei azere, a apreciat relaţiile tradiţionale dintre România și Azerbaidjan, în cadrul cărora SOCAR ar putea să continue investițile pe plan local.

De asemenea, delegaţia SOCAR a efectuat o vizită de lucru la Râmnicu Vâlcea, la Combinatul Oltchim, după întâlnirea de la Ministerul Economiei.