Stiri: Agricultura

Societatea Euro Română de Vinuri de Excepţie aniversează 20 de ani

30.10.2014

Societatea Euro Română de Vinuri de Excepţie (S.E.R.V.E.), primul producător privat de vinuri din România aniversează astăzi 20 de ani de nobleţe şi pionierat în vinurile premium din ţara nostră. Cu această ocazie, societatea a lansat Cuvée Guy de Poix, un vin exclusivist creat în onoarea şi memoria fondatorului companiei, contele Guy de Poix.

„Aniversarea a 20 de ani este un moment foarte important pentru noi, un moment de bilanţ în care suntem mândri de tot ceea ce am realizat. S.E.R.V.E. este sinonim cu nobleţea, dragostea şi respectul pentru vin în general şi terroir-ul Dealu Mare în particular. Este firesc să încununăm acest parcurs printr-un cuvee excepţional produs din soiul preferat al lui Guy – Feteasca Neagră, un soi legat organic de istoria noastră”, a explict Mihaela Tyrel de Poix, proprietar S.E.R.V.E.

S.E.R.V.E. este creatorul faimoaselor vinuri „Cuvee Charlotte”, „Terra Română” și „Vinul Cavalerului”, cunoscute și apreciate de publicul larg. Compania produce aproximativ 750.000 sticle de vin pe an prin exploatarea a 54 de hectare de vie în Dealu Mare și 56 de hectare în podgoria Babadag (Cogealac).

În cei 20 de ani de activitate, compania a reușit să-și extindă rețeaua de distribuție la nivel internațional, deszvoltând parteneriate stabile cu distribuitori din întreagă lume. Din producția anuală, 40% pleacă către export în țări precum Canada, Stele Unite, Belgia, Germania, Luxemburg, Elveția şi Franța.

„În ultimii doi ani am observat o creștere a cererii pentru vinuri din gama Terra Română precum Chardonay-ul și Feteasca Neagră din partea partenerilor noștri din Europa. Sperăm că acesta este doar începutul unui trend de explorare a consumatorului european și schimbarea mentalității și preconcepțiilor față de vinurile românești. Ne-a luat «doar» 20 ani și ne bucură că astăzi nu mai suntem singurii care promovează cu onoare vinul românesc în străinatate”,  a afirmat Aurel Rotarescu, oenologul companiei.

Strategia pe termen lung a S.E.R.V.E. vizează menținerea unei producții de talie medie din punct de vedere cantitativ și continuarea concentrării tuturor eforturilor asupra calității vinurilor produse.