Solidaritate pentru educatie digitala

Kaufland susține proiectul Solidaritate pentru educație digitală

08.04.2020

Solidaritate pentru educație digitală. Elevii din familii fără posibilități matriale vor fi ajutate de Asociația Ateliere Fără Frontiere și Kaufland România. Copiii provin din șapte localități din județul Timiș. Sprijinul vine pe durata suspendării cursurilor din învățământul preuniversitar, printr-o donație constând în 105 calculatoare recondiționate, în cadrul proiectului Solidaritate pentru educație digitală.

Solidaritate pentru educație digitală. Elevii din medii defavorizate

Proiectul , lansat de Ateliere Fără Frontiere, vine în ajutorul elevilor din medii defavorizate care, odată cu suspendarea cursurilor din cauza răspândirii noului coronavirus, nu-și pot continua parcursul educațional pentru că în casele acestora nu există calculatoarele necesare accesării cursurilor și resurselor online pregătite de profesori.

Fiind partener în proiectul Solidaritate pentru educație digitală, Inspectoratul Școlar Județean Timiș a identificat șapte unități școlare din județ care să preia calculatoarele donate de Ateliere Fără Frontiere cu sprijinul financiar al Kaufland România și să le ofere mai departe elevilor care au nevoie de acestea. După reluarea cursurilor echipamentele IT urmează să fie folosite la dotarea laboratoarelor de informatică din aceste școli.

Solidaritate pentru educație digitală. Unde ajung calculatoarele?

Cele 105 calculatoare ajung la începutul acestei săptămâni la Școlile Gimnaziale din:

  • Izvin
  • Uivar
  • Sînandrei
  • Teremia Mare
  • Foeni
  • Sacoșu Turcesc
  • Timișoara

Acestea sunt echipate cu toate perifericele necesare elevilor pentru participarea la cursurile online.

”Toți copiii au dreptul la educație”

„Toți copiii au dreptul la educație, indiferent de mediul din care provin, iar noi, la Kaufland, ne implicăm constant în asigurarea de șanse egale și acces la resurse. De peste 3 ani, alături de Ateliere Fără Frontiere dotăm școlile din țară cu echipamente IT recondiționate, iar acum calculatoarele ajung în casele copiilor, pentru ca aceștia să-și poată continua studiile online, alături de colegi. Considerăm că acest proiect este un exemplu de colaborare dintre societatea civilă, autorități locale și mediul privat și lucrând împreună putem face o schimbare în bine”, a declarat Anna Katharina Scheidereiter, CSR Manager al Kaufland România.

Solidaritate pentru educație digitală. Educația online

La rândul său, Damien Thiery, Director General al Ateliere Fără Frontiere, spune că: „Educația online implică costuri pe care cele mai sărace familii din România nu și le pot permite, ceea ce înseamnă că acei copii care deja erau defavorizați, acum riscă să fie din nou excluși. Tocmai de aceea apreciem reacția rapidă a Kaufland România și a ISJ Timiș, care s-au mobilizat și au sprijinit acest proiect prin care ajutăm peste 100 de elevi să-și continue educația.”

Citește și Ce companii fac angajări în această perioadă?

 

 

 

 

Citiți și despre: