Stiri: Companii

Solina Group a ajuns la un acord în privința preluării Supremia Grup

28.03.2017

Solina, companie de top în producția de ingrediente pentru industria alimentară în Europa, a ajuns la un acord pentru preluarea companiei Supremia Grup de la Levente Hugo Bara, fondatorul și proprietarul companiei. Acordul este condiţionat de aprobarea tranzacţiei din partea Oficiului Concurenței, care este aşteptat în următoarele luni.

Supremia este lider pe piața de ingrediente alimentare și condimente din ţara noastră, compania fiind activă în Europa de Est și Vest, precum şi Scandinavia. Grupul are mai mult de 300 de angajaţi şi vânzări de 52.10 mil EUR în 2016. În urma achiziţiei, echipa de management va rămâne în cadrul companiei.

„Supremia este o companie mare, care a avut o creştere puternică în ultimii 10 ani. Este condusă de o echipă de manageri cu orientare antreprenorială și care a construit un impresionant portofoliu de soluţii funcționale şi mixuri personalizate, având o fabrică modernă în Alba Iulia. Compania a dezvoltat de asemenea un lanţ strategic de aprovizionare şi procesare a condimentelor. Suntem foarte pozitivi cu privire la echipa Supremia şi suntem dornici să începem să lucrăm împreună ca membrii noi ai familiei Solina”, a spus Laurent Weber, CEO Solina Group.

Pentru compania Solina, achiziția reprezintă încă un pas în strategia sa de expansiune în industria alimentară Europeană.

„Acest acord este un pas major pentru noi în special în Europa de Est și Supremia va deveni centrul nostru regional. Suntem angajați într-o expansiune în Europa prin intermediul unei strategii de creștere în toate pieţele majore şi această achiziţie se potriveşte perfect reţelei de centre de servicii de pe continent. Suntem hotărâţi să rămânem o companie extrem de inovatoare oferind servicii profesionale clienților precum şi o companie foarte agilă. Această achiziție va înseamna eficientizarea procesului de achiziţii, de asemenea oferind oportunităţi unice de creștere a business-ului pentru furnizorii noștri preferați”, a spus CEO Solina Group.

De asemenea, Levente Hugo Bara, proprietarul Supremia Grup a spus că grupul Supremia este astăzi un jucător important pe piața de ingrediente alimentare din Europa și a avut o creştere foarte rapidă în ultimii 15 ani, bazată pe un sistem de management eficient și eficace şi o echipă de management puternic motivată și aderentă valorilor companiei.

„Am realizat de curând că menţinerea unei astfel de direcţii de creștere ca acționar unic, este din ce în ce mai dificilă şi am decis acum un an găsirea partenerului potrivit pentru Supremia. Solina este cel mai bun partener pentru noi și pentru viitorul organizaţiei noastre având un potențial de dezvoltare interesant iar grupul nou format va deveni mai puternic şi un partener mai atractiv pentru clienţii noştri”, a completat acesta.

Cele două companii au convenit să nu dezvăluie valoarea tranzacţiei.