Slide

Stiri: Agricultura

Solutii combatere buruieni porumb

Corteva prezintă cele mai eficiente soluții de combatere a buruienilor la cultura porumbului

18.04.2022

Soluții combatere buruieni porumb. Condițiile climatice din primăvară sunt din ce în ce mai provocatoare pentru fermieri în ceea ce privește combaterea buruienilor din cultura porumbului. În acest context, Corteva prezintă cele mai eficiente soluții de combatere a buruienilor la cultura porumbului.

Avantajele erbicidării în postemergență

Avantajele erbicidării în postemergență au un aport important în alegerea erbicidului. De asemenea, spectrul de buruieni și dominanța acestora sunt aspecte foarte importante atunci când ne gândim care sunt posibilitățile de combatere a buruienilor.

Posibilitatea de a nu depinde de precipitații, posibilitatea de a vedea buruienile care trebuie combătute și pretabilitatea față de toate tipurile de lucrări ale solului, sunt doar câteva dintre cele mai importante avantaje ale aplicării erbicidării în postemergență la cultura porumbului.

Soluții combatere buruieni porumb.Un portofoliu complet

Compania Corteva Agriscience deține un portofoliu complet în combaterea buruienilor în postemergență, când plantele de porumb și buruienile sunt răsărite, începând de la faza de 2 frunze a culturii porumbului și până la faza de 8 frunze:

• erbicide care controlează buruienile monocotiledonate anuale și perene și dicotiledonate anuale: Principal® (42.9% nicosulfuron + 10.7% rimsulfuron);

• erbicide complete care controlează buruienile monocotiledonate anuale și perene și dicotiledonate anuale și perene: Arigo® (12% nicosulfuron + 3% rimsulfuron + 36% mesotrione), Principal® Plus (9.2% nicosulfuron + 55% dicamba + 2.3% rimsulfuron)

• erbicide care controlează buruienile dicotiledonate anuale și perene: Mustang™ (6.25 g/l florasulam + 300 g/l acid 2,4-D EHE).

Perioada de aplicare

Din punct de vedere al perioadei de aplicare al erbicidelor destinate combaterii buruienilor din cultura de porumb din portofoliul CORTEVA, aceste pot fi clasificate astfel:

• erbicide cu aplicare în postemergență timpurie , stadiul de 2-4 frunze ale culturii de porumb – Arigo®

• erbicide cu aplicare în postemergență, stadiul de 4-6 frunze ale culturii porumbului – Arigo®, Principal®, Mustang și Principal® Plus

• erbicide cu aplicare în postemergență târzie, stadiul de 6-8 frunze ale culturii porumbului – Arigo®, Principal®

Erbicide, precum Arigo® – Soluția ideală în combaterea timpurie a buruienilor graminee și cu frunză lată și Principal® Plus – Soluția “totală” în combaterea buruienilor graminee și cu frunză lată – au un spectru complet de combatere a buruienilor monocotiledonate și dicotiledonate, inclusiv a buruienilor problemă precum:

  • costrei
  • mohor
  • pir
  • pălămidă
  • volbură
  • samulastră de floarea soarelui

Soluții combatere buruieni porumb. Agricultura digitală

„Erbicidele din portofoliul Corteva destinate combaterii buruienilor din cultura porumbului cu aplicare în postemergență se pretează foarte bine în contextul agriculturii digitale, prin aplicarea localizată și particularizată a produselor, doar acolo unde buruienile sunt prezente.

Utilizați cu încredere produsele companiei Corteva ce se pot aplica în postemergență pentru combaterea buruienilor din cultura porumbului!”, afirmă Alexandra Maria Petcuci, Category Marketing Manager Erbicide – Romania & Moldova.

Citeşte şi Corteva Agriscience deschide primul Centru de tehnologii aplicate semințelor din Europa