Stiri: IT&C

Solutii digitale pentru angajati - Datacor

Creşte cererea de soluţii digitale pentru angajaţi

22.09.2020

Soluţii digitale pentru angajaţi. Restricțiile determinate de pandemia Covid-19 au accelerat cererea pentru soluții digitale care ajută angajații să lucreze în siguranță odată cu întoarcerea la birou sau la locul de muncă. Noile tehnologii și sistemele avansate de control acces ajută companiile să asigure protecția și sănătatea angajaților care revin la locul de muncă, a anunţat compania Datacor.

Soluţii digitale pentru angajaţi. Anunţul făcut de Datacor

“Pe măsură ce companiile renunță treptat la munca de acasă și angajații revin la locul de muncă, firmele încearcă să adopte soluțiile cele mai potrivite pentru a proteja siguranța și sănătatea angajaților la birou sau în spațiul de lucru. Astfel, restricțiile actuale în contextul Covid-19 au accelerat cererea pentru soluții digitale care ajută angajații să lucreze în continuare în siguranță odată cu întoarcerea la birou, și protejează și securitatea companiilor în această perioadă specială”, a declarat Alexandru Dorobanțu, director tehnic în cadrul companiei Datacor.

Printre soluțiile și tehnologiile pentru monitorizarea siguranței angajaților se numără:

  • camere termale care măsoară temperatura la intrarea în clădire
  • sisteme mai stricte de control acces
  • aplicații care declanșează un semnal de avertizare atunci când nu se respectă distanțarea socială între colegi

Soluţii digitale pentru angajaţi. Sistemele de control acces

Sistemele de control acces sunt necesare companiilor sau organizațiilor care urmăresc gestionarea automată a intrării și ieșirii oamenilor din anumite zone, atât în scopul asigurării securității companiei, cât și pentru a proteja siguranța și sănătatea angajaților.

“În timp ce cardurile de acces folosite în mod regulat de personalul din companii sunt deja o practică comună, opțiunea de a adăuga mai multe condiții pentru a controla accesul în diferite zone ale companiei, în funcție de anumite condiții, poate ajuta angajatorii să limiteze interacțiunile între angajați, asigurând păstrarea unor norme sigure de lucru.,” a explicat Alexandru Dorobanțu.

Soluţii digitale pentru angajaţi. Funcţii de memorare

Sistemele Datacor deţin funcții de:

  • memorare în timp real a accesării punctelor de control, de monitorizare a ușilor (semnalizare în cazul în care au rămas deschise)
  • conexiune cu celelalte subsisteme de securitate (antiefracție, antiincendiu)

Soluțiile de securitate aduc beneficii menite să facă activitatea angajaților mai eficientă. De asemenea, acestea fac munca angajaţilor mai productivă și mai sigură din punct de vedere al sănătății.

“De exemplu, Honeywell Pro-Watch este o soluție software care integrează toate cerințele de securitate ale unei companii, de la control acces la supraveghere video. Este o soluție care poate fi folosită pentru a configura dinamic sistemul de control acces. Un scenariu care poate fi foarte util în contextul actual este acordarea dreptului de acces al angajatilor doar în anumite zone doar în cazul în care prezintă un anumit document, cum ar fi testul pentru Covid-19.”, a explicat Dorobanțu.

Avantajele implementării unui astfel de sistem sunt:

• menținerea unor norme sigure de lucru, limitând accesul angajaților care nu au respectat procedurile de siguranță;

• păstrarea unui istoric de acces al angajaților în anumite zone, în cazul unor analize ulterioare;

• simplificarea vieții de zi cu zi prin eliminarea verificărilor cu ajutorul unui factor uman;

• limitarea accesului în zone unde se afla bunuri valoroase.

Citeşte şi Comisia Europeană, anunţ important. A fost semnat al doilea contract pentru vaccinul împotriva COVID-19