Stiri: Companii

Solutii HR

Companiile investesc în soluții de tehnologie în domeniul HR

05.03.2020

Soluții HR. Atragerea și păstrarea talentelor într-o companie, dezvoltarea salariaților pentru a-și atinge potențialul și îmbunătățirea modului de lucru reprezintă principalele provocări ale anului 2020 pentru liderii departamentelor de resurse umane, conform sondajului global PwC Human Resources Technology.

Soluții HR. Investiții în tehnologie

Pentru a rezolva aceste provocări, 74% dintre cei chestionați au în plan să își majoreze investițiile în tehnologie. De asemenea, 79% vor să adopte tehnologii bazate pe Inteligența Artificială în următorii doi ani.

Întrebați ce tip de tehnologii vor să folosească, respondenții au menționat una sau mai multe zone de interes, astfel:

  • 49% au indicat recrutarea de talente
  • 48% – îmbunătățirea experienței angajaților
  • 46% – cartografierea competențelor / a parcursului carierei
  • 45% – recrutarea inteligentă
  • 45% – automatizarea proceselor
  • 36% – traininguri personalizate

Soluții HR. Beneficii importante

”Generația actuală de tehnologii are soluții pentru fiecare aspect al departamentelor de resurse umane și monitorizează fiecare dimensiune a muncii, aducând beneficii importante. Totuși, în cadrul transformării digitale, adoptarea tehnologiilor emergente este doar un pas, cel mai important obiectiv fiind dezvoltarea forței de muncă și deschiderea culturii organizaționale către inovație și schimbare. Prin urmare, provocarea reală este adoptarea tehnologiilor de către angajați care trebuie sprijiniți în acest demers cu traininguri și alte modalități de stimulare”, a declarat Ionuț Sas, Partener, People and Organisation Leader PwC România.

Strategii

Cercetarea mai arată că 82% dintre companii consideră că adoptarea noilor tehnologii de către angajați nu este un proces simplu. Acestea se gândesc la strategii pentru:

  • îmbunătățirea competențelor digitale ale acestora
  • stimulente și transformarea procesului într-unul agreabil, asemănător unui joc,
  • creșterea ratelor de adopție a noilor tehnologii

Soluții HR. O piață globală de 148 miliarde de dolari

Piața mondială a soluțiilor tech pentru resurse umane, dezvoltate în cloud, s-a dezvoltat foarte mult în ultimii 10 ani, ajungând la o valoare de 148 miliarde de dolari. Vorbim de un segment în care apar și cele mai multe start-up-uri, cu inovații care promit să ajute companiile să fie conectate permanent cu angajații și rețelele de recrutare de talente, potrivit raportului.

Citește și Topul celor mai doriți angajatori din România