Stiri: Companii

Sonaca va fabrica, în judeţul Cluj, piese pentru Airbus şi Embraer

05.10.2015

Sonaca Aerospace Transilvania SRL a obţinut un ajutor de stat, de la autorităţile române, în valoarea de 5,4 milioane de euro, în vederea finanţării unui proiect de investiţii. Pentru a beneficia de sprijinul statului, compania belgiană, Sonaca S.A, din domeniul aerospaţial a beneficiat de consultanţă din partea firmei de avocatură Noerr.

Compania are ca obiectiv de activitate proiectarea, fabricarea, montarea şi testarea de structuri aerospaţiale şi subsisteme asociate acestora.

“Pentru a satisface expectativele şi comenzile clienţilor, Sonaca îşi extinde activitatea în Europa de Est prin intermediul unei investiţii de tip greenfield în valoare de câteva milioane de euro în sectorul aerospaţial, urmând a pune bazele unei fabrici de producţie în România, în comuna Moldoveneşti, jud. Cluj, având drept obiectiv principal dezvoltarea unei capacităţi industriale şi specializarea în activităţile complementare Grupului”, au anunţat reprezentanţii companiei.

Întregul proiect de investiţii are o valoarea totală de11,8 milioane de euro, fonduri ce va fi investită în perioada 2015-2017.

Proiectul constă în clădiri, drumuri rutiere, echipamente şi instalaţii care vor fi utilizate pentru a produce piese pentru aeronavele de tip Embraer şi Airbus.

Astfel, compania a planificat ca noua fabrică de producţie să funcţioneze în două ture, iar oamenii să fie angajaţi pe măsură ce activitatea de producţie va creşte.