Stiri: Constructii

Sonae Sierra a înregistrat anul trecut un profit net de 3,6 milioane euro

07.03.2014

Sonae Sierra a înregistrat anul trecut un profit net de 3,6 milioane euro, faţă de un rezultat negativ de 45,9 milioane euro raportat anul anterior, reprezentanții companiei anunțând că rezultatele din 2013 au fost peste așteptări.

Creșterea profitului net a fost susținută de vânzăriile de active din anul 2012, în special de vânzarea centrului comercial Munster Arkaden din Germania şi de participarea companiei la trei centre comerciale non-strategice din Brazilia.

Profitul direct net a fost de 57,6 milioane euro, mai mic cu 8% faţă de anul 2012, în timp ce EBITDA a atins cifra de 113,5 milioane euro, în scădere cu 2,5%.

 „Per total, în 2013 rezultatele Sonae Sierra au fost mai bune decât ne-am aşteptat. În anul 2013 ne-am situat constant peste indicele de vânzări de retail din majoritatea ţărilor europene unde funcţionăm; am continuat să ne extindem activitatea prin inaugurarea unor centre comerciale noi şi prin încheierea a noi contracte de prestare de servicii profesionale pentru centrele comerciale.”, a declarat Fernando Guedes de Oliveira, CEO Sonae Sierra.

Potrivit lui, în primele cinci luni din 2013 compania s-a confruntat cu o scădere a vânzărilor şi o creştere a ratei rentabilităţii (yield-urilor), aşa cum a fost prognozat, iar începând din luna mai s-a resimțit creșterea încrederii consumatorilor europeni. Din luna octombrie, Sonae Sierra a înregistrat vânzări în creştere de la o lună la alta pentru cea mai mare parte a portofoliului, în vreme ce rata rentabilităţii s-a stabilizat, mai ales în Portugalia şi în Spania.

”Suntem încrezători că această tendinţă de creştere va continua şi în 2014 şi ne-am construit o platformă puternică pentru a profita de revenirea pieţei de îndată ce aceasta se va materializa. Chiriaşii noştri din Brazilia deja au înregistrat o creştere a vânzărilor de peste 5% şi am reuşit să avem o creştere semnificativă la chirii.”, a continuat CEO Sonae Sierra.

Per total, portofoliul global al compania a înregistrat o rată de ocupare de 94%, în contextul în care ratele de ocupare şi rezultatele vânzărilor de pe piaţa de retail europeană sunt afectate de impactul situaţiei economice actuale.

Centrele comerciale al Sonae Sierra a înregistrat anul trecut un număr de 406 milioane de vizitatori.