Stiri: Retail

Sonae Sierra va investi 100 milioane euro într-un centru comercial

20.05.2014

Sonae Sierra va dezvolta un centru comercial în Mohammedia, oraş din regiunea Casablanca (Maroc). Investiţia în noul mall se ridică la 100 milioane de euro şi va fi dezvoltat în parteneriat cu Marjane, Al Futtaim şi Société d’Amenagement de Zenata (Groupe CDG).

Deschiderea centrului este programată pentru anul 2017, iar acesta va avea 250 de magazine şi o arie de acoperire de 5,9 milioane de locuitori.

Centrul comercial Zenata va avea o suprafaţă închiriabilă de 90.000 metri pătraţi şi va dispune de 18 magazine ancoră, incluzând Ikea şi hipermarketul Marjane.

Sonae Sierra se va ocupa de furnizarea serviciilor de dezvoltare, închiriere şi administrare a proprietăţii pentru noul centrul comercial.

Aceasta va fi prima investiţie pe care Sonae Sierra o face în Maroc, după intrarea sa pe piaţa acestei ţări, în luna martie a anului 2011. În prezent, compania este deja responsabilă de furnizarea serviciilor de dezvoltare, de administrare a proprietăţii şi închiriere pentru şapte centre comerciale din Maroc.

„Această primă investiţie a companiei Sonae Sierra în Maroc reprezintă reuşita strategiei noastre de furnizare a serviciilor, care ne permite nu doar să ne consolidăm veniturile din exploatare, ci şi să ne lărgim cunoştinţele şi reţeaua de afaceri, pentru  putea investi în noi centre comerciale pe pieţele emergente. Este o satisfacţie să investim în acest centru şi ne aşteptăm să ne consolidăm în continuare prezenţa în Maroc”, a afirmat Fernando Oliveira, CEO Sonae Sierra.