Sondaj Atu Tech

Sondaj Atu Tech: Cum a evoluat infracționalitatea în ultimele 4 luni?

16.07.2020

Sondaj Atu Tech. Cum a evoluat infracționalitatea în ultimele 4 luni? Atu Tech este cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din România, potrivit cifrei de afaceri. Compania a realizat un studiu pentru a evalua părerea românilor cu privire la evoluția fenomenului de infracționalitate.

Sondaj Atu Tech. Conform acestui studiu:

  • peste 60% dintre români cred că numărul de infracțiuni a crescut în ultimele 4 luni,
  • 71% dintre respondenți se așteaptă ca rata infracționalității să crească și mai mult în următoarele luni.

Câți respondenți au luat parte la sondajul Atu Tech?

Sondajul Atu Tech a fost realizat în perioada 02 – 10 iulie, în mediul online. Pentru sondaj a fost folosit un eșantion reprezentativ de 1.711 respondenți și are o marjă de eroare de +/- 2%.

„Am văzut, în ultimele luni, o efervescență în interesul românilor pentru produse și sisteme de securitate complexe, iar rezultatele sondajului vin să confirme această tendință, pe care am anticipat-o și pentru care ne-am pregătit cu produse noi și stocuri pentru cele mai căutate. Fiind o perioadă dificilă, în care siguranța și protecția sunt cu atât mai importante, era cumva natural ca românii să caute cele mai bune soluții pentru a se proteja pe ei și pe cei apropiați”, spune Sorin Felea, director Atu Tech (a2t.ro).

Sondaj Atu Tech. Care sunt preferințele românilor în materie de sisteme de securitate?

Rezultatele sondajului au evidențiat faptul că românii preferă sisteme de securitate mai complexe și sisteme Smart Home. Acestea folosesc tehnologie de ultimă generație, dar sunt în plus și deosebit de intuitive. Sistemele prezintă avantajul că pot fi configurate deosebit de rapid și pot fi accesate de la distanță, direct de pe smartphone.

„Peste 50% dintre respondenții sondajului consideră că decizia de achiziție a unui sistem de securitate este determinată în această perioadă de situația creată de pandemia de COVID-19, de restricțiile de deplasare impuse de autorități (naționale și internaționale) ca măsură de prevenție și de reîntoarcerea în țară a unui număr foarte mare de români. Potrivit sondajului Atu Tech, peste 70% dintre respondenți apreciază că un sistem de supraveghere video îi descurajează pe infractori să comită furturi sau tâlhării”, precizează Directorul Atu Tech.

Atu Tech și-a majorat stocurile de echipamente, încă din primele luni ale anului. Gama de categorii comercializate este una deosebit de complexă și include: sisteme de supraveghere video și accesorii CCTV, sisteme de alarme, automatizări de porți batante și culisante și sisteme de control acces etc., dar și în zona de sisteme de supraveghere cu camere pentru măsurarea temperaturii corporale.

 

Citește și Investiţiile străine, în scădere drastică

 

Citiți și despre: