Stiri: Energie

Aniversare MOL Romania

S&P îmbunătăţeşte ratingul de credit pe termen lung al MOL

17.11.2017

MOL a primit un rating de credit pe termen lung BBB- din categoria recomandată investiţiilor, cu perspectivă stabilă din partea agenţiei Standard and Poor’s („S&P”). Agenţia de evaluare financiară  S&P a ajuns la concluzia că îmbunătăţirea ratingului de credit la categoria recomandată investitorilor este justificată de îmbunătăţirea parametrilor de credit actuali şi estimaţi ai MOL, datorită performanţelor solide ale companie şi condiţiilor încurajatoare din domeniul său de activitate.

Potrivit S&P, MOL a demonstrat avantajele generate prin aplicarea modelului său de afaceri integrat, a obţinut beneficii durabile pentru profitabilitate în urma aplicării programul de optimizare a costurilor şi a extins ponderea segmentelor retail şi petrochimie, mai puţin volatile. Perspectiva stabilă reflectă estimarea S&P conform căreia MOL va menţine parametri de credit durabili, susţinuţi de generarea unui flux de numerar de exploatare liber pozitiv, continuând totodată să investească în activitatea sa din domeniul produselor chimice.

În luna martie a anului trecut, agenţia Fitch Ratings a revizuit perspectiva MOL de la „negativă” la „stabilă”, menţinând totodată ratingul de credit pe termen lung la calificativul BBB-. La rândul său, în martie 2017, Moody’s a atribuit Grupului MOL calificativul Baa3 din categoria recomandată investiţiilor. Astfel, MOL a devenit emitent din categoria recomandată investiţiilor, conform evaluărilor de credit ale celor trei principale agenţii de rating.

„Suntem încântaţi de îmbunătăţirea calificativului acordat de S&P fiindcă acesta permite Grupului MOL să se alăture clubului exclusivist al emitenţilor din categoria recomandată investiţiilor, o nouă dovadă a solidităţii modelului de afaceri integrat şi a puterii financiare ale Grupului. Vom continua să obţinem rezultate solide datorită bazei noastre de active de înaltă calitate, la costuri scăzute, iar strategia pentru 2030 va transforma MOL într-o importantă companie de produse chimice şi un redutabil furnizor de servicii de mobilitate şi larg consum în ECE”, a spus József Simola, Director Financiar al Grupului MOL.