Spartan a deschis cel de-al șaptelea restaurant din Timișoara

26.07.2018

Remus Cosovanu, francizatul Spartan care deține restaurante în Timișoara, Cluj și Deva, a anunţat că a inaugurat recent cea de-a șaptea unitate Spartan din Timișoara. Investiția în noua unitate s-a ridicat la aproximativ 150.000 de euro, iar în primele trei zile de la deschidere s-au înregistrat vânzări de 7.000 de euro și aproximativ 1.500 de clienți.

Odată cu deschiderea noii unități, investițiile francizatului Spartan în restaurantele pe care le deține în Timișoara au depășit suma de 750.000 de euro. Traficul mediu lunar cumulat în cele șapte restaurante se situează la circa 80.000 de persoane. Omul de afaceri își dorește ca pe viitor să deschidă trei restaurante și în afara țării, în Ungaria și Austria.

Noua unitate se află în zona centrală a orașului, pe Strada Alba Iulia nr. 9, vizavi de clădirea Operei. Confrom reprezentanților Spartan alegerea amplasării s-a bazat pe cererea venită din partea consumatorilor care își doreau un restaurant și în centrul orașului. Un alt motiv este reprezentat și de creșterea numărului de turiști din Timișoara, care a fost desemnată Capitala Europeană a Culturii (CEaC) în 2021.

Restaurantul are 18 angajați, ocupă deocamdată o suprafață de 98 metri pătraţi și are o capacitate de 40 de locuri în interior, terasa urmând să fie amenajată în curând.

“Marca Spartan este deosebit de apreciată în Timișoara, astfel că am ajuns să deschidem cel de-al șaptelea restaurant, ca urmare a cererii foarte mari. Să deții șapte restaurante profitabile ale aceluiași brand, în alt oraș decât Bucureștiul, este o situație unică pe piață. Le sunt recunoscător atât clienților noștri, cât și echipei, furnizorilor, tuturor colaboratorilor și francizorului, datorită cărora am ajuns la această performanță. Avem rezultate extrem de bune ca trafic și vânzări, astfel că apropierea dintre unități nu a avut deloc un impact negativ. Spartan este singurul brand de pe piața fast-food-ului autohton, cu restaurante situate în imediată vecinătate unele față de altele, iar acest lucru a dat rezultate foarte bune pentru noi”, a declarat Remus Cosovanu, Director General Corebos SRL, compania prin intermediul căreia a obținut franciza Spartan.

Spartan este lider pe piața din Timișoara pe segmentul de carne rotisată.

“Cred că la baza succesului pe care îl avem în Timișoara, și de altfel la nivelul întregii rețele, se află calitatea preparatelor și a ingredientelor. Toate legumele sunt proaspete, sosurile și pyta sunt pregătite în restaurant, maioneza este făcută din ouă, iar carnea provine de la furnizori atent selectați și testați în prealabil”, a adăugat Remus Cosovanu.

Antreprenorul timișorean are în plan extinderea în afara granițelor încă din 2017, dar a amânat momentul pentru a se concentra pe consolidarea afacerilor pe plan local. La ora actuală, se află în discuții pentru deschiderea a trei unități Spartan în Ungaria și Austria, în orașele Budapesta, Viena și Lindz.

 

 

 

Citiți și despre: