Stiri: Logistica

Spatii industriale Globalworth

Globalworth îşi continuă extinderea. Ce spaţii industriale a preluat compania?

13.05.2021

Spaţii industriale Globalworth. Compania a anunţat că îşi extinde portofoliul prin preluarea a două proiecte industriale care deţin suprafaţa de 27.000 de metri pătraţi. Valoarea tranzacţiilor IPW Arad (Industrial Park West Arad) şi IPW Oradea (Industrial Park West Oradea) se ridică la aproape 18 milioane de euro, asigurând dezvoltarea celui mai mare investitor office din Europa Centrală şi de Est în două noi oraşe majore din vestul României.

Cele două proiecte tranzacţionate au suprafaţa totală de 27.000 de metri pătraţi şi un grad de ocupare de 100%.

Spaţii industriale Globalworth. Şase oraşe

În urma noilor achiziţii, Globalworth îşi desfăşoară activitatea în şase oraşe din România:

  • Arad
  • Bucureşti
  • Constanţa
  • Oradea
  • Piteşti
  • Timişoara

Portofoliul Globalworth Industrial cuprinde la ora actulă 260.400 de metri pătraţi.

Spaţii industriale Globalworth. Industrial Park West Arad

Deţinând o suprafaţă închiriabilă de 20.100 mp., IPW Arad (Industrial Park West Arad) conţine două faze: prima fază, livrată în 2012, cuprinde spaţii de producţie, depozitare, birouri şi diverse zone tehnice, iar a doua fază, finalizată în noiembrie 2020, a vizat dezvoltarea cu încă două niveluri a zonelor de producţie şi office. Parcul beneficiază de o amplasare strategică şi o conectivitate excelentă din punct de vedere al infrastucturii. Localizat la 4,8 km. distanţă faţă de autostrada A1, la 10.8 km. distanţă de Aeroportul Internaţional Arad şi 6,7 km. distanţă de centrul oraşului, IPW Arad dispune de drumuri, parcări şi toată infractura necesară.

Industrial Park West Oradea

IPW Oradea (Industrial Park West Oradea) este dezvoltat cu o primă fază de 6.900 de metri pătraţi, livrată în a doua parte a anului 2020, şi cu posibilitatea de extindere de până la 9.900 mp. Chiriaşul parcului este iwis, liderul mondial în timing drive systems inovatoare si rentabile, bazate pe lanţuri de precizie. Localizat pe Drumul European E60, la 4 km. distanţă de graniţa cu Ungaria, parcul industrial va beneficia în curând şi de un terminal intermodal aflat în prezent în construcţie.

Spaţii industriale Globalworth. Creştere puternică

“Piaţa industrială şi logistică a înregistrat creşteri puternice în ultimii cinci ani, iar anul 2020 a adus accelerarea unor domenii precum producţia sau e-commerce-ul. Fiind deja prezenţi în zona de vest a ţării cu Timişoara Industrial Park, am văzut potenţialul strategic pe care zona o oferă. Cumulând toţi aceşti factori, am decis să achiziţionăm cele două proiecte industriale de la partenerul nostru, Global Vision, alături de care lucrăm îndeaproape pentru zona de industrial. Gradul de ocupare de 100% al parcurilor ce se află acum în comunitatea noastră ne confirmă puterea comercială ridicată pe care investiţia o are. Adăugarea celor două companii germane cunoscute în industria de automotive, iwis şi Huf România, în portofoliul nostru ne bucură şi ne motivează să continuăm activitatea Globalworth Industrial la cele mai înalte standarde”, a declarat Mihai Zaharia, director de investiţii Globalworth România şi director pieţe de capital Globalworth Group.

Spaţii industriale Globalworth. Portofoliu

Odată cu preluarea celor două proiecte, Globalworth Industrial ajunge la un portofoliu total de 260.400 de metri pătraţi. Gradul de ocupare a sub-brandului Globalworth Industrial este în prezent de 95%.

IPW Arad şi IPW Oradea consolidează activităţile de logistică şi industriale ale companiei, lărgind zonele în care activează deja cu proiecte last mile precum:

  • Piteşti Industrial Park
  • Chitila Logistics Hub
  • Constanţa Business Park
  • Timişoara Industrial Park

Citeşte şi Fundația Globalworth sprijină 10 elevi ai Liceului Internațional IOANID