Spatiului Privat Virtual 2020

Spaţiul Privat Virtual 2020: Record de documente electronice emise!

02.11.2020

Spaţiul Privat Virtual 2020. Peste 7 milioane de documente electronice au fost emise prin intermediul Spaţiului Privat Virtual în 2020. Nivelul este dublu faţă de media ultimilor cinci ani, anunţă Ministerul Finanţelor Publice. Printre cele mai solicitate documente se numără:

  • adeverinţe de venit
  • certificate de atestare fiscală
  • decizii privind contribuţiile sociale declarate de angajatori
  • notificări privind contribuţiile sociale declarate de angajatori
  • înştiinţări sau documente privind contribuţiile sociale declarate de angajatori

Spaţiul Privat Virtual 2020. Anunţul făcut de Ministerul Finanţelor

”Peste 7 milioane de documente electronice emise prin intermediul Spaţiului Privat Virtual în 2020. Dublu faţă de media ultimilor 5 ani! Adeverinţe de venit, certificate de atestare fiscală, decizii, notificări, înştiinţări sau documente privind contribuţiile sociale declarate de angajatori”, conform datelor publicate de Ministerul Finanţelor pe pagina de Facebook.

În perioada 2014 – 2018 aproximativ 18 milioane de documente electronice au fost emise prin intermediul Spaţiului Privat Virtual.

Spaţiul Privat Virtual este destinat persoanelor juridice şi fizice, acesta fiind un instrument prin care se poate evita deplasarea la ghişeele ANAF pentru depunerea diverselor documente.

Spaţiul Privat Virtual 2020. O nouă procedură

În 2020, în contextul pandemiei de coronavirus, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a emis o procedură nouă pentru Spaţiul Privat Virtual, care permite accesul fără nicio interacţiune fizică la ghişeu, atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru cele juridice care au deja un certificat digital pentru depunerea declaraţiilor în format electronic.

Citeşte şi Rata şomajului, în scădere. Câţi români nu aveau un loc de muncă în septembrie 2020?

 

 

 

Citiți și despre: