Slide

Producatori

SPD STAR, în topul companiilor parafarmaceutice din Europa

01.01.2015

SPD STAR este una dintre cele mai cunoscute și apreciate companii parafarmaceutice din regiune. Fondată în anul 2003, societatea oferă produse precum vată hidrofilă sau comprese sterile, fiind în topul celor mai mari companii de profil din Europa.

Produsele companiei, atât cele lansate sub brandurile SPD STAR: XmedORGANIKA și SIRA Soft, cât și cele pentru sistemul private label, sunt recunoscute la nivel internațional, respectând întocmai certificările de calitate şi identitate. “Încă de la început, principiul după care s-a ghidat firma a fost orientarea către clientul final, acest lucru fiind susținut de o calitate constantă a produselor și serviciilor companiei, cât și de plus valori orientate către client. Cel mai important moment din istoria companiei a fost extinderea bazei de clienți, prin fabricarea unor produse sub brand privat pentru lanțuri internaționale de retail și lanțuri farmaceutice de top”, ne-a declarat Sergiu Luca, directorul comercial SPD STAR S.R.L..

Certificarea calității

Portofoliul de produse al companiei este format din articole parafarmaceutice din bumbac, realizate în fabricile din Iași, Galați și Băbeni, Râmnicu Vâlcea: vată medicinală, feși din tifon, comprese sterile și nesterile din tifon, iar conducerea societății spune că toate produsele beneficiază de o cerere ridicată, dat fiind raportul foarte bun calitate – preț.

Toate produsele sunt fabricate în conformitate cu sistemele de management al calității implementate: ISO 13485 – dispozitive medicale și ISO 22716 – bune practici de fabricație. Mai mult decât atât, acestea dispun de avizări și certificări speciale, care atestă atât calitatea, cât și identitatea lor (OTDM, IFIN-HH, LAREX, OSIM, CE).

Vata medicinală se fabrică pe două linii de fabricație, dotate cu utilaje automatizate. Înainte ca orice produs să ajungă pe piață, mostre din fiecare lot sunt trimise pentru analize speciale de laborator, în urma cărora buletinele dedicate demonstrează calitatea produsului. Feșile și compresele sunt executate într-un mediu controlat, iar compresele pliate se realizează în mod automat, urmând ca acestea să fie sterilizate, prin metode speciale – radiații ionizante, în cadrul Institutului Național de Fizică Nucleară. Această metodă de sterilizare este recunoscută la nivel mondial ca fiind cea mai performantă.

Mai mult decât atât, tot în ceea ce privește igienizarea, produsele sunt ionizate cu raze ultraviolete, un procedeu ce se află, în prezent, în curs de brevetare. “Spaţiile de producţie au în dotare, pe lângă utilajele direct productive, sisteme performante de absorbţie, covor antibacterian pe toată suprafaţa şi toate elementele de siguranţă, conform standardelor implementate. Atât magaziile pentru depozitarea de materii prime şi produse finite, cât și containerele destinate depozitării mărfurilor de tranzit sunt controlate din punctul de vedere al umidităţii, pentru păstrarea integrităţii caracteristicilor intrinseci ale mărfurilor depozitate. Capacitățile de producție sunt într-un continuu proces de modernizare, astfel putem răspunde prompt oricăror solicitări de produs atipic”, ne-a explicat directorul comercial SPD STAR.

Capacitățile de producție sunt într-un continuu proces de modernizare – Sergiu Luca, directorul comercial SPD STAR 

Produse unice 

SPD STAR este una dintre companiile model pentru domeniul de activitate. Exemple în acest sens stau acțiunile și produsele unice ale societății.

De exemplu, vata medicinală XmedORGANIKA este singurul sortiment din România care este igienizat prin ionizare cu ultraviolete. Același produs este de asemenea unicul sortiment care este ambalat în pungi de polietilena Crystal cu închidere cu șnur.

Mai mult decât atât, compresele sterile XmedORGANIKA sunt sterilizate cu ajutorul unui procedeu de ionizare cu radiații gamma, iar baza feșilor din tifon XmedORGANIKA are un tifon din bumbac organic certificat BIO, produs pe utilajele proprii.

Distribuție

Rețeaua de distribuție a companiei este formată din cele patru depozite teritoriale, localizate în Băbeni, din Râmnicu Vâlcea, Galați, Iași și Dej, iar distribuția produselor este asigurată atât de către parcul auto propriu, cât și prin contractarea unor companii de transport marfă, atunci când este necesar. “În momentul de față, produsele noastre sunt exportate în Republica Moldova, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Croația, Polonia. Dezvoltarea exporturilor este un obiectiv principal al companiei, ca dovadă fiind existența unor precontracte cu parteneri din Orientul Mijlociu”, ne-a declarat Sergiu Luca.

În momentul de față, produsele noastre sunt exportate în Republica Moldova, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Croația, Polonia – Sergiu Luca, directorul comercial SPD STAR

Piața locală

Conducerea SPD STAR este de părere că piața locală are un trend ascendent, iar societatea câștigă constant noi piețe, mai ales datorită îmbunătățirii continue a produselor, cu ajutorul noilor tehnologii, a materiilor prime și ambalajelor care aduc un plus de valoare. Cu o cifră de afaceri, înregistrată în 2013, de aproximativ 3.400.000 de euro, oficialii SPD STAR estimează că anul 2014 aduce o creștere la circa 3.800.000 de euro.

Compania are în plan accesarea de fonduri europene pentru dezvoltare, proiecte destinate mediului înconjurător, dar și implicarea în noi activități comerciale. “Ultimele investiții au fost făcute în anul 2014, constând în modernizarea liniilor de producție și în rebranding-ul unor game de produse. Ca următoare investiții avem în plan achiziționarea unor noi capacități de producție în vederea lărgirii gamei de produse”, ne-a declarat Sergiu Luca, directorul comercial SPD STAR.