Stiri: Companii

deloitte

Specialiștii Deloitte discută despre impactul modificărilor taxelor la Fondul pentru Mediu

16.03.2018

BusinessMark Event Management şi Deloitte România anunță organizarea conferinței „Deșeuri de ambalaje și echipamente electrice și electronice – 2018”. Evenimentul va avea loc pe 27 martie 2018 la Hotel InterContinental din Capitală.

Scopul conferinței este de a analiza impactul noilor modificări asupra obligațiilor de raportare și asupra taxelor ce trebuie să fie plătite la Fondul pentru Mediu.

În începutul anului, au intrat în vigoare noi reguli metodologice de calcul al contribuțiilor și taxelor datorate la Fondul pentru Mediu. Acest fapt aduce modificări importante în domeniu.
În acest context, conferința „Deșeuri de ambalaje și echipamente electrice și electronice – 2018” vine în întâmpinarea participanților și abordează următoarele subiecte: modificările aduse legislației privind taxele de mediu, schimbările preconizate de modificarea legislației în 2018, programul informatic AFM – trasabilitate deșeuri, aspecte de interes în procesul de derulare al inspecțiilor AFM, Retrospectiva anului 2017 și perspectiva pe 2018 prin ochii OTR – urilor în cazul gestionarii deșeurilor de ambalaje și gestionarii deșeurilor de EEE și baterii/acumulatori, modificările aduse taxei pe ambalaje, obligațiile distribuitorilor/ producătorilor de EEE-uri și baterii/acumulatori, contractele de transfer de responsabilitate: aspecte de interes și elemente esențiale ale raportului legal și ale contractului încheiat între operatorii economici și OTR.

La final, specialiștii Deloitte România vor prezenta abordări din practica recentă a controalelor de la AFM: documente care atestă trasabilitatea, persoana obligată la plata taxei, documente care oferă substanța necesară sistemului depozit.

Participanții au oportunitatea de a se întâlni cu următorii speakeri:

CORNEL BREZUICĂ – Președinte, Administrația Fondului pentru Mediu
ADELA LAZĂR – Director General, Greenpoint Management S.A.
MIHAI PETRE – Senior Manager, Servicii Fiscale, Deloitte România
DANIELA NEAGOE – Manager Servicii Fiscale, Deloitte România
OVIDIU BALACEANU – Avocat, Reff & Asociații
Reprezentant, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor

Înregistrarea la eveniment se va face prin completarea formularului online, disponibil pe site-ul BusinessMark și trimiterea acestuia la office@business-mark.ro.