Stiri: Social

Spectacolele Teatrului Nottara s-ar putea desfășura și în incinta Teatrului Elisabeta

09.01.2016

Spectacole ale Teatrului Nottara s-ar putea desfășura și în incinta Teatrului Elisabeta, instituție privată, cu care reprezentanții Direcției Cultură a Municipiului București au purtat discuții în vederea închirierii acestei locații, însă decizia finală aparține managementului Nottara, care trebuie să evalueze dacă locația corespunde pentru desfășurarea spectacolelor.

„Primăria Municipiului București asigură tot sprijinul conducerii Nottara pentru a identifica o soluție în privința identificării unei noi locații”, a declarat primarul general Răzvan Sava.

În timpul discuțiilor purtate cu reprezentanții Teatrului Elisabeta, reprezentanții Direcției Cultură au obținut acordul proprietarilor clădirii pentru a pune la dispoziție sala de spectacole.

„Primăria Capitalei a obținut acordul proprietarilor Teatrului Elisabeta pentru a închiria locația pe care o dețin. Managementul Nottara va decide dacă acest spațiu se pretează pentru desfășurarea spectacolelor și, în cazul unei decizii favorabile, conducerea Nottara va beneficia de întreg sprijinul primăriei pentru închirierea locației”, a declarat Răzvan Sava.

Clădirea ArCub din strada Batiștei nr 14 — imobil identificat de Primăria Capitalei ca alternativă pentru desfășurarea spectacolelor Teatrului Nottara — a fost încadrată în clasa I de risc seismic, conform unei noi expertize a imobilului realizate recent.

Conform noilor norme seismice, majoritatea clădirilor încadrate inițial în clasa ÎI de risc seismic au fost incluse în clasa I de risc seismic.