Stiri: Retail

Spital Auchan si Leroy Merlin

Auchan și Leroy Merlin construiesc centru de spitalizare în București

03.04.2020

Spital Auchan și Leroy Merlin. În contextul pandemiei de coronavirus din România, companiile Auchan și Leroy Merlin, cu sprijinul Ministerului Sănătății și al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), au demarat organizarea unui centru de spitalizare pentru persoane noncritice infectate cu COVID – 19.

Spital Auchan și Leroy Merlin. Clădirea este situată în Mogoșoaia

Așadar, o clădire aparținând Leroy Merlin, situată pe centura Capitalei – zona Mogoșoaia, va fi transformată într-un centru de primire, triere, cazare și tratare preliminară a bolnavilor infectați cu coronavirus. Cazurile mai grave vor fi transferate către alte unități spitalicești.

Suprafața alocată este de 7.500 mp. Aceasta este echipată cu toate utilitățile de bază (apă, energie, canalizare, etc.). Spațiul va fi amenajat, grație eforturilor tuturor celor care se alătură proiectului, într-o unitate pre-spitalicească.

Spital Auchan și Leroy Merlin. Clădirea va fi predată autorităților

După finalizarea echipării, clădirea va fi predată autorităților medicale decise de Guvernul României, pentru a fi operată de către cadre medicale profesioniste.

Ce spun reprezentanții Auchan?

„Așa am considerat noi că trebuie să ne implicăm, asta ni s-a părut cel mai potrivit să facem: un spital de campanie, chiar dacă e mult spus. Aici vrem să primim persoane infectate cu coronavirus, ceea ce ar mai diminua, pe cât posibil, presiunea la care pot fi supuse spitalele. Această inițiativă se desfășoară cu sprijinul și colaborarea Ministerului Sănătății și al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), și dorim, în măsura în care va fi nevoie și vom avea succes cu prima unitate, să o extindem și în alte orașe. Stimați oameni de business, dragi conducători de companii, vă adresez acest mesaj colegial de implicare și solidaritate: vă așteptăm alături de noi, sprijinul vostru este foarte important. Știu că mulți ați apreciat deja această idee, vă invit acum să o concretizăm și vă mulțumesc în avans!” a declarat Ionuț Ardeleanu, director general Auchan Retail România, inițiator al proiectului.

Spital Auchan și Leroy Merlin. Companiile implicate

Parteneriatul s-a bucurat de suportul companiilor:

  • Ceetrus
  • Oney
  • Decathlon

În plus, o serie de lucrări pregătitoare au fost realizate deja de companii de servicii precum:

  • Sinclea
  • Dass
  • Damart
  • Avicompact

Compania Romcarton a anunțat, de asemenea, că intenționează să doteze spațiul cu paturi.

Spital Auchan și Leroy Merlin. ”Invităm companiile să susțină acest important proiect”

„Suntem o companie umană, responsabilă și ne asumăm acest rol. Prin cultura companiei noastre ajutăm zilnic fiecare locuitor din România să-și protejeze casa și în contextul actual, cu atât mai mult, ne gândim la siguranța acestora și punem la dispoziție clădirea pentru a fi transformată în unitate de primire și vindecare bolnavi. Cu această ocazie, invităm companiile din România să susțină acest important proiect, prin furnizarea de materiale, lucrări și servicii, atât de necesare amenajării. Companii de construcții, de instalații, de mobilier, de produse textile, de transport, de echipamente medicale, de soluții dezinfectante, de servicii, bănci și instituții financiare, ONG-uri etc., toate sunt invitate să participe cu produse și servicii la amenajarea rapidă a acestei unitați pre-spitalicești” a mentionat Frederic Lamy, director general Leroy Merlin, care a pus clădirea la dispoziție.

Companiile care doresc să se implice sunt rugate să sune la numărul de telefon 0374 45 46 41, de luni până vineri între orele 9-18, sau să scrie pe email la adresa: sustin@auchan.ro.

Citește și Cât durează carantina în România? Răspunsul oferit de angajații români