Spital coronavirus Bucuresti

Asociația ”Zi de Bine” susține spitalul amenajat de Auchan și Leroy Merlin

07.04.2020

Spital coronavirus București. Asociația Zi de Bine se alătură proiectului lansat de Auchan și Leroy Merlin pentru a susține eforturile de strângere de fonduri necesare în amenajarea unei prime unități de suport medical din București-Ilfov.

Este vorba de asociația fondată de Melania Medeleanu și Luciana Zaharia.

Spital coronavirus București. Inițiativa #ScutPentruSpitale

Cunoscută, deja, datorită inițiativei #ScutPentruSpitale prin intermediul căreia a adunat deja peste 500.000 de euro în beneficiul a peste 30 de spitale din toată țara, Asociația Zi de Bine se va alătura campaniei de fundraising inițiate de Auchan și Leroy Merlin pentru acest proiect, iar din sponsorizări și donații vor fi achiziționate echipamente, materiale și servicii necesare amenajării și funcționarii unității de suport medical din Bucureștii Noi.

Spital coronavirus București. Ce spune Melania Medeleanu?

„Sunt zile în care e important să stai. În casă. Nu însă deoparte. Suntem în fața unui inamic care poate fi învins doar dacă facem scut în jurul celor care ne apără. Unitatea de suport medical Bucureștii Noi exact asta face: eliberează spitalele și medicii de o presiune uriașă, oferind în același timp sprijin pacienților cu forme ușoare ale bolii. ZICEM de BINE despre proiectul inițiat de Auchan și Leroy Merlin și, cu ajutorul lor și al miilor de oameni care simt, în aceste zile, că nu pot sta deoparte, FACEM BINE”, a declarat Melania Medeleanu, fondatoare a Asociației Zi de Bine.

Spital coronavirus București. Centrul este pentru cazurile noncritice

În contextul pandemiei de coronavirus din România și din nevoia de a proteja cadrele medicale aflate în linia întâi, companiile Auchan și Leroy Merlin, cu sprijinul Ministerului Sănătății și al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), au demarat organizarea unui centru de spitalizare pentru pacienții infectați cu Covid-19, cazuri noncritice.

Așadar, o clădire aparținând Leroy Merlin, situată pe centura Capitalei – Șoseaua Chitilei, se află în curs de amenajare, devenind un centru de primire, triere, cazare și tratare preliminară a bolnavilor infectați cu coronavirus, cazurile mai grave urmând a fi transferate către alte unități spitalicești.

Suprafața de 7.500 mp. va cuprinde:

  • 350 de paturi, containere de cazare pentru medici
  • containere sanitare
  • dușuri pentru pacienți
  • zone distincte de luat masa pentru cadre medicale și pacienți

Se vor asigura astfel condiții decente de îngrijire pentru cazurile noncritice.

Pacienții și personalul medical vor avea mesele zilnice asigurate. La acestea se adaugă și toate serviciile conexe de funcționare a spațiului (utilități, wi-fi, curățenie, etc.)

Spital coronavirus București. Clădirea va fi predată autorităților

Odată finalizată, clădirea va fi predată autorităților medicale decise de Guvernul României, pentru a fi operată de către cadre medicale profesioniste.

„Ne bucurăm să avem alături de noi Asociația Zi de Bine, care, prin prisma experienței îndelungate a Melaniei Medeleanu, va facilita operarea rapidă și eficientă a tuturor sponsorizărilor de materiale și echipamente de la parteneri, fiind de asemenea și un vector de comunicare pentru a atrage noi susținători. Le mulțumim tuturor companiilor care s-au alăturat deja acestui important proiect și suntem încrezători că solidaritatea demonstrată zilele acestea ne va permite predarea acestui spațiu către autorități în următoarea săptămână”, a declarat Ionuț Ardeleanu, director general Auchan Retail România.

Spital coronavirus București. Lucrările avansează rapid

„Lucrurile au avansat rapid și nu putem decât să ne bucurăm și să mulțumim oamenilor și companiilor care s-au mobilizat și implicat în acest proiect. Avem convingerea că Asociația Zi de Bine va gestiona buna desfășurare a pre-spitalului și vor face tot ce este necesar ca cei bolnavi să aibă parte de cele mai bune condiții. Magazinul nostru va deveni casa lor și ne vom asigura că vor beneficia de tot confortul”, a declarat Frédéric Lamy, director general Leroy Merlin.

Companiile care doresc să se implice sunt rugate să sune la numărul de telefon 0374.45.46.41. Acesta este disponibil de luni până vineri între orele 9.00-18.00. De asemenea, este disponibilă și adresa de email sustin@auchan.ro.

De asemenea, cei care vor să sprijine proiectul pot contacta Asociația Zi de Bine la:

  • numărul de telefon 0725.565.375
  • contact@zidebine.ro.

Citește și Plata pensiilor aprilie 2020. Anunțul făcut de CEC Bank

 

Citiți și despre: