Spital de urgenta Cluj

Spital de urgenţă Cluj: Fonduri de 47 milioane de euro, de la Uniunea Europeană

23.06.2020

Spital de urgenţă Cluj. Comisia Europeană a anunţat, într-un comunicat, că a aprobat o investiţie de 47 de milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională pentru construirea şi echiparea unui spital de urgenţă în Cluj. De această unitate sanitară vor beneficia cetăţenii din regiunea Nord-Vest a României, predominant rurală.

Spital de urgenţă Cluj. 850 de paturi

Este vorba de un spital cu aproape 850 de paturi, cu echipamente de un nivel tehnologic ridicat. Acesta va asigura o calitate mai bună a îngrijirii de urgenţă şi acces la servicii medicale care salvează vieţi.

Spitalul din Cluj va oferi îngrijire de nivel secundar şi terţiar, dar şi îngrijiri medicale de bază şi servicii de bază, cum ar fi:

  • chirurgie generală
  • medicină internă

Spital de urgenţă Cluj. O abordare multidisciplinară

Spitalul va face parte dintr-o reţea de spitale regionale de urgenţă. Acestea vor îmbunătăţi sistemul de sănătate din România şi vor asigura o abordare multidisciplinară în cazul tratării cazurilor complexe. În plus, acest proiect va spori accesul la sistemul de îngrijire a sănătăţii pentru oamenii care locuiesc în zonele rurale sau în cele defavorizate.

Totodată, unitatea medicală va ajuta la:

  • asigurarea unor diagnostice şi tratamente timpurii
  • reducerea ratei mortalităţii şi a dizabilităţilor pe termen lung

Proiectul ar urma să devină operaţional în 2026.

Citeşte şi Program flexibil de muncă. Ce presupune modelul german Kurzarbeit?

 

 

 

 

Citiți și despre: