Stiri: Energie

Rezultate Rompetrol Rafinare

Spital hunedorean modernizat cu ajutorul KMG International

27.08.2015

KMG International, succesorul fostului Grup Rompetrol, a susţinut reabilitarea şi dotarea unităţii de primiri urgenţe a Spitalului Municipal Vulcan – Hunedoara prin programul Împreună pentru fiecare. Spitalul, care ȋngrijeşte anual 9.600 de pacienţi, a beneficiat de un sprijin ȋn valoare de 10.000 de euro din partea companiei.

Vicepreşedintele Senior al KMG International, Azamat Zhangulov, a declarat că starea de sănătate şi securitate a angajaţilor, dar şi a comunităţii naţionale ȋn ansamblul ei este o prioritate pentru compania pe care o reprezintă, cât şi o direcţie de intervenţie prin programele de CSR.

Sănătatea este unul dintre pilonii de susținere a unei societății, cu impact direct asupra performanțelor economice”, a argumentat Vicepreşedintele Senior KMG International.

Demarat ȋn octombrie 2004, proiectul a fost realizat cu implicarea voluntară a cadrelor medicale activitatea presupunând reabilitarea unei suprafeţe de 330 mp, realizarea circuitelor legislaţiei ȋn vigoare a ȋntregului Compartiment de Primiri Urgenţe, dotarea cu aparatură medicală specifică (ventilator portabil, truse de resuscitare, electrocardiograf cu 12 canale etc.) şi mobilier.

Potrivit comunicatului KMG International, beneficiarii direcţi ai programului ȋncheiat sunt cei 188 de angajaţi ai spitalului, comunitatea de 24.000 de locuitori ai oraşului Vulcan, precum şi populaţia celorlalte localităţi din Valea Jiului.

Totodată proiectul a conţinut și un modul educativ, antrenând implicarea a 139 de elevi ai şcolilor din oraş, care au participat la 3 seminarii pe teme de sănătate şi acordarea primului ajutor.

Managerul Spitalului Municipal Vulcan, Dr. Cristina Baleia, a declarat: “serviciul de primire urgențe este vital pentru o comunitate. Existența acestuia face diferența dintre viață și moarte. Acest demers ne ajută sa oferim servicii medicale îmbunătățite pe termen lung datorită lucrărilor efectuate și achizițiilor de tehnologie modernă”.

Concomitent, Grupul KMG International susţine dezvoltarea comunităţilor locale prin platforma de responsabilitate socială Energia vine din suflet, care implementează proiecte la nivel naţional ȋn domeniile sănătate, protecţia mediului sau cultură. În ultimii 7 ani valoarea investiţiilor a depăşit 7 milioane USD.