Stiri: Sanatate

Spitale regionale Romania - Cluj, Iasi si Craiova

Anunț important privind spitalele regionale care se vor construi în România!

13.11.2019

Spitale regionale România. Anunț important privind spitalele regionale care se vor construi în România! Ministerul Sănătății a anunțat că a transmis Autorității de Management pentru Programul Operațional Regional, cererea de finanțare pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj“.

Spitale regionale România. O prioritate pentru Ministerul Sănătății

“Construirea spitalelor regionale reprezintă o prioritate a echipei noastre. Am avut o discuție cu reprezentanții departamentului pentru construirea spitalelor regionale pentru a verifica stadiul în care ne aflăm, dar și pentru a vedea ce putem face să urgentăm pașii ce trebuie realizați până la sfârșitul anului. Vom susține respectarea calendarului depunerii cererilor de finanțare, pentru a semna cât mai curând posibil contractele de finanțare cu AMPOR și asigurarea sprijinului Comisiei Europeane pentru realizarea acestor proiecte majore”, a declarat Victor Costache, Ministrul Sănătății.

Spitale regionale România. Spitalul Regional de Urgență Iași

Spitalul Regional de Urgență Iași este proiectul cel mai avansat. Pentru acesta s-a trimis la AMPOR cererea de finanțare în luna octombrie. În paralel, Ministerul Sănătății a demarat procedura de achiziție publică. Aceasta vizează achiziția de servicii de proiectare pentru elaborarea proiectului tehnic.

Spitale regionale România. Spitalul Regional de Urgență Craiova

De asemenea, în luna noiembrie, la solicitarea Ministerului, au fost aprobați, prin Hotărâre de Guvern, indicatorii tehnico- economici pentru Spitalul Regional de Urgență Craiova.

Până la începutul lunii decembrie 2019, se va transmite la AMPOR și cererea de finanțare pentru Spitalul Regional de Urgență Craiova.

Procedura de achiziție publică de servicii pentru elaborarea proiectului tehnic

Totodată, reprezentanții Ministerului Sănătății pregătesc procedura de achiziție publică de servicii pentru elaborarea proiectului tehnic al Spitalului Regional de Urgență Cluj.

Citește și Portofel electronic Wallbie Blue Air. Compania a lansat un nou produs care te va ajuta să călătorești mai mult și să primești bani în plus