Stiri: Sanatate

Spitalele din Giurgiu - investitii modernizare

Spitalele din Giurgiu primesc 17 milioane lei pentru investiții

22.04.2019

Ministerul Sănătății anunță investiții de aproximativ 17 milioane lei în unitățile sanitare din județul Giurgiu. Astfel, Spitalul Județean de Urgență Giurgiu oferă pacienților servicii de imagistică medicală CT. Acest lucru se va realiza în urma achiziției unui aparat Computer Tomograf CT și PACS în cadrul unui proiect cu Banca Mondială.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea aflată sâmbătă în Giurgiu, s-a întâlnit cu managerii unităților sanitare din județ pentru a analiza solicitările de investiții transmise prin direcția de sănătate publică și care urmează să fie finanțate de instituție.

Spitalele din Giurgiu. Reabilitare

Ministerul va aloca 12,4 milioane lei pentru reabilitare, dotare și atragerea resursei umane. Suma provine din fondul de investiții.

Se va cumpăra aparatură medicală pentru dotarea secțiilor ATI și Chirurgie. În plus, laboratorul de imagistică, pe lângă CT-ul pus în funcțiune, va mai avea:

  • un mamograf
  • trei aparate de radiologie digitală.

Acestea vor înlocui aparatele vechi de peste 12 ani.

Spitalele din Giurgiu. Secția ATI a spitalului județean

Totodată, Ministrul Sănătății a propus reabilitarea secției ATI prin dotarea cu aparatură necesară, inclusiv paturi, astfel încât această secție să corespundă standardelor de tratare pentru un pacient ATI. Va fi alocat 1 milion de lei pentru începerea lucrărilor de reabilitare a secției exterioare de psihiatrie, urmând să fie analizată necesitatea suplimentării acestei sume pe parcursul anului.

Spitalele din Giurgiu. Spitalul de Pneumoftiziologie Izvorul

La Spitalul de Pneumoftiziologie Izvorul din județul Giurgiu va fi asigurată o finanțare de 1,5 milioane lei pentru achiziția de aparatură, care va contribui la creșterea calității actului medical. De asemenea, pentru Spitalul orășenesc Bolintin Vale, MS asigură finanțarea pentru achiziția de aparatură în valoare de 1,7 milioane lei.

Spitalele din Giurgiu. Ce spune ministrul Sănătății?

”Sunt în Giurgiu pentru că mi-am propus să vizitez cât mai multe spitale din țară, atât oficial cât și inopinat pentru că eu și Guvernul din care fac parte suntem interesați de calitatea actului medical. Acest Guvern a alocat și va aloca sume importante în Sănătate și trebuie să fiu sigură că ele se vor regăsi în serviciile oferite pacienților. Sunt convinsă că ne vom revedea pentru că vreau să urmăresc stadiul lucrărilor” a declarat Sorina Pintea.

Citește și Se va construi un nou pod peste Dunăre, între Zimnicea și Svishtov