Stiri: Sanatate

Spitalul din Getafe – Spania poate primi persoane rănite în Clubul Colectiv

09.11.2015

Spania oferă ajutor persoanelor rănite în incendiul din Clubul Colectiv. Astfel, în urma unei cereri semnate de FADERE (Federația Asociațiilor de Români din Europa), spitalul din Getafe, Madrid, și Direcția spaniolă de Cooperare Medicala și Relații Instituționale au aprobat primirea în secția de arși din Getafe unor persoane rănite.

Spitalul din Getafe, este unul nou și este dotat cu o secție ultramodernă pentru tratarea persoanelor arse.

De asemenea, românii din zona Madrid s-au mobilizat și mai mulți dintre ei au spus că sunt dispuși să se ocupe de cazarea și masa familiilor răniților transportați la Madrid, iar membrii unei biserici sunt dispuși să plătească cheltuielile medicale ale pacienților, în cazul în care promisiunile guvernanților privind deconturile, vor lăsa și acum de dorit.

„Românii din diaspora sunt în fiecare moment alături de cei din țară, și acest lucru l-au demonstrat și în aceste zile grele. În majoritatea orașelor unde există comunități mari de români au fost organizate în acest sfârșit de săptămâna manifestații pentru comemorarea persoanelor decedate în clubul Colectiv”, a declarat Daniel Tecu, președintele FADERE.