Stiri: Sanatate

Spitalul Floreasca și cel de Arsuri, relocate în nordul Capitalei

21.09.2017

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, și Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, au semnat ieri protocolul de colaborare privind relocarea Spitalului de Urgență Floreasca și a Spitalului de Arsuri într-un centru medical nou, care va fi construit pe Șoseaua București-Târgoviște nr. 10. Ambele unități medicale au făcut solicitări Primăriei Sectorului 1 pentru strămutarea în spații noi, deoarece actualele amplasamente nu mai corespund necesităților medicale.

“Relocarea Spitalului de Urgență Floreasca și a Spitalului de Arsuri într-un ansamblu de clădiri noi este o necesitate. Noile clădiri vor dispune de facilități de top, cu condiţii mult mai bune pentru pacienţi şi personalul medical. Echipa Ministerului Sănătății va fi la dispoziție pentru derularea acestui proiect esențial pentru Capitală și zonele limitrofe”, a declarat Ministrul Sănătății, Florian Bodog.

Terenul de 7,2 hectare pe care va fi construit noul spital are accesibilitate ușoară pe căile terestre și aeriene, atât din București cât și din regiunea Sud. Acesta este situat într-o zonă verde, dispune de toate utilitățile și este aproape de stația de metrou Străulești, de aeroportul Otopeni precum și de Șoseaua de Centură.

“Investițiile în sănătate sunt esențiale pentru administrația pe care o conduc. Avem și voința și resursele financiare pentru a construi, în cel mai scurt timp posibil, un Spital de Urgență la cele mai înalte standarde. Vom face toate eforturile ca investiția la noile clădiri și dotarea lor cu echipamente medicale de ultimă generație să fie finalizate până la sfârșitul anului 2021. Mulțumesc Ministrului Sănătății pentru implicare. Fără expertiza echipei din Ministerul Sănătății acest proiect nu poate deveni realitate”, a precizat, la rândul său, Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Obiectul Protocolului dintre cele două instituții este înființarea unui grup de lucru comun. Primăria Sectorului 1 va asigura, din resurse proprii, investiția în construirea și dotarea noii unități medicale. Ministerul Sănătății va pune la dispoziție toate informațiile, va asigura sprijin de specialitate pentru edificarea structurii medicale și va emite, la finalul lucrărilor, ordinul de mutare a sediilor celor două spitale.