Stiri: Sanatate

Spitalul Judeţean de Boli Infecțioase Cluj are un nou computer tomograf

22.06.2015

Vineri, în incinta Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic Județean de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, a avut loc conferința de presă prilejuită de darea în folosință a noului computer tomograf care a intrat în dotarea acestei unități medicale de elită aflată sub autoritatea Consiliul Județean Cluj.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența celor doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Cluj, Horațiu Cătărig și Vakar Istvan, a managerului Spitalului de Boli Infecțioase, economist Ioan Mureșan, a echipei medicale a spitalului dar și a numeroase personalități ale vieții medicale clujene.

Achiziționarea noului aparat de scanare corporală a fost posibilă în urma finanțării investiției din bugetul județului Cluj, ca urmare a adoptării Hotărârii Consiliului Județean Cluj nr. 33 din 12 februarie 2015, forul administrativ al județului Cluj alocând nu mai puțin de 968 de mii de lei pentru achiziționarea acestui computer tomograf care intră în dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic Județean de Boli Infecțioase din strada Moților, nr. 19. Această sumă extrem de consistentă s-a adăugat avansului de 100 de mii de lei deja alocat de Consiliul Județean Cluj în cursul anului trecut pentru achiziționarea acestui aparat medical de maximă importanță pentru activitatea spitalului și pentru pacienții clujeni.

„Acest nou tomograf care, începând de astăzi, va fi pus la dispoziția pacienților, constituie o investiție mai mult decât necesară și utilă și care vine în beneficiul direct al cetățeanului. Numai când ești în suferință înțelegi cu adevărat valoarea inestimabilă a unui aparat de acest fel, mult mai performant, cu costuri infinit mai scăzute decât examinarea cu rezonanță magnetică dar și cu rezultate mult mai bune. Investițiile în sănătatea oamenilor și în dezvoltarea și dotarea sectorului medial clujean reprezintă o prioritate majoră a mandatului meu și profit de acest prilej să reiterez intenția mea fermă de a realiza, în cel mai scurt timp posibil, Spitalul Pediatric Monobloc care să reunească toate secțiile actualului Spital de Copii, răspândite în întregul municipiu, și care să fie capabil să ofere servicii medicale integrate și prompte pacienților”, a declarat Președintele Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan.