Stiri: Sanatate

Manager Spitalul ORL Panduri

Maraton de solidaritate pentru Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț

29.07.2020

Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, care a servit ca unitate medicală suport în lupta contra pandemiei de coronavirus, are nevoie de aparatură medicală necesară unor intervenții cât mai prompte, în valoare de 10.000 de euro. Astfel, până pe 31 iulie, pentru fiecare kg de deșeuri electrice colectate în cadrul campaniei ,,Reciclează pentru cei care salvează”, Asociația Environ va dona 1 leu către Fondul de Urgență pentru spitale deschis de Salvați Copiii.

Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Donaţia Environ

Fondurile colectate în acest maraton de solidaritate se vor adăuga unei donații inițiale de 5.000 de euro realizată de Environ la lansarea campaniei.

Medicii vor avea astfel la dispoziție un monitor de funcții vitale, un injectomat, pulsoximetru și senzori pentru acesta, precum și echipamente de protecție, pentru a putea interveni și îngriji optim pacienții.

”Salvați Copiii România a creat un mecanism de întărire a capacității spitalelor din România în lupta contra pandemiei și trebuie să rămânem vigilenți. Virusul nu a obosit și e nevoie de eforturile noastre solidare, pentru a-i proteja și ajuta deopotrivă pe medici și pe pacienți”, a explicat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Parteneri

Până în prezent, s-au alăturat inițiativei companii precum Linde Gaz România sau Tchibo Brands, însă și personalități publice precum Ana Maria Bucura, Iulia Ionescu, Alice Cavaleru, Noemi Meilman.

,,Ne bucurăm tare mult că am primit un feedback pozitiv atât din rândul clienților noștri, cât și al persoanelor publice care au aderat imediat la cauza noastră și au ales să transmită mesajul nostru către comunitățile lor, însă avem nevoie în continuare de implicarea oamenilor. Din păcate, criza nu s-a încheiat, iar spitalele și medicii au nevoie de ajutorul nostru, de aceea lansăm încă o dată un apel la reciclare: printr-un gest simplu, protejezi mediul înconjurător și contribui la salvarea de vieți omenești”, a declarat Roxana Puia, Director de Marketing Environ.

Citeşte şi Noi dosare Rabla, acceptate de AFM