Slide

Stiri: Sanatate

Spitalul Județean de Urgență Ploiești, premiat pentru sistemul de gestiune a datelor medicale

12.12.2014

În cadrul Galei Premiilor Medicalmanager.ro, Spitalul Județean de Urgență Ploiești a fost premiat pentru implementarea unui program modern de informatizare. Este vorba de sistemul informatic complet pentru gestiunea datelor medicale ARMONIA®sanita, implementat de către Teamnet Dedalus. Acest proiect a fost realizat în această toamna, în cadrul programului „Dezvoltarea Sistemului Informatic Medical prin servicii de e-sănătate în beneficiul locuitorilor Județului Prahova”.

 „Aș vrea să menționez faptul că este un proiect inovator pentru România, prin problemele pe care le-am rezolvat pentru Spitalul Județean de Urgențe Ploiești: avem un Dosar unic al pacientului la nivel de spital, am reușit să unificăm toate fluxurile de lucru din toate secțiile și compartimentele, iar pacienții se pot programa și își pot accesa online istoricul din spital. Cred cu tărie că, prin această investiție în tehnologie, vom reuși să maximizăm calitatea serviciilor medicale oferite de Spitalul Județean de Urgențe Ploiești”, a spus Dr. Băloi Alexandru, Spitalul Județean de Urgență Ploiești

Soluția ARMONIA®sanita este un sistem complet dedicat spitalelor şi comercializat de Teamnet Dedalus, iar în cadrul acestui proiect, sistemului informatic gestionează serviciile medicale oferite pentru peste 4000 de pacienți în fiecare lună, în timp ce spitalul are peste 1000 de utilizatori ai sistemului informatic, asistente și medici.

Modulele implementate sunt: Spitalizare, Ambulatoriu, Portal pacienți și medici, Laborator și Raportare.

 „Ne bucurăm să auzim că, la un an de la premierea informatizării pro-bono a Spitalului Orășenesc Buhuși, a fost premiat un alt proiect important realizat de noi, de informatizare a unui spital cu peste 1100 de paturi, Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Anul acesta am ajuns să avem până la 7 implementări în paralel, ceea ce este un semn clar al creșterii cererii pentru sisteme informatice integrate, moderne, pentru spitalele din România. Iar faptul că suntem în topul preferințelor furnizorilor de servicii medicale, ne determină să lansăm permanent module inovatoare”, a afirmat Bogdan Nedelcu, Președinte al Consiliului de Administrație, Teamnet Dedalus. 

Informatizarea spitalului face parte dintr-un proiect amplu pe fonduri europene, care presupune uniformizarea din punct de vedere software a 8 locații medicale.