Stiri: Sanatate

Spitalul MedLife Genesys din Arad

Spitalul MedLife Genesys din Arad devine unitate suport COVID

18.11.2020

Spitalul MedLife Genesys din Arad. MedLife continuă să sprijine autoritățile române în lupta cu pandemia de coronavirus. Compania anunță faptul că pune la dispoziția Ministerului Sănătății, în calitate de unitate suport COVID, spitalul MedLife Genesys din Arad. Este vorba de cea mai mare unitate medicală a grupului din Vestul țării.

MedLife Genesys din Arad, al doilea spital privat din România care se alătură sistemului medical public. Urmează ca acesta să fie reconfigurat pentru a trata cazurile medii și grave, care necesită internare la terapie intensivă.

Spitalul MedLife Genesys din Arad. Anunţul făcut de CEO-ul companiei

“Venim în sprijinul autorităților statului pentru a lupta împreună împotriva pandemiei de COVID-19 și punem la dispoziție întreaga unitate spitalicească ce include 20 de paturi cu prize de oxigen și 4 paturi ATI, asigurând spațiul, personalul medical, aparatura medicală de ultimă generație și logistica necesară desfășurării activității de tip suport în această perioadă.

Toată activitatea obișnuită a spitalului de până acum se va opri, nu se vor mai efectua nașteri și nici alte tipuri de operații, cât timp acesta va fi parte din circuitul de spitale suport COVID. Sperăm astfel să ușurăm povara care este acum asupra sistemului sanitar și să oferim pacienților din zona de vest a țării șansa de a primi îngrijirea de care au nevoie în această situație delicată. Avem o echipă medicală dedicată de profesioniști care va asigura îngrijire și tratament pacienților infectați.

Totodată, pacienții din Vest care vor avea nevoie de intervenții chirurgicale care nu suportă amânare, vor fi transferați către Spitalul nostru Polisano din Sibiu, unde am pregătit toată logistica necesară pentru astfel de situații”, a declarat Mihai Marcu, CEO și Președinte MedLife Group.

Spitalul MedLife Genesys din Arad. Sprijin şi pentru pacienţii cronici

De asemenea, MedLife vine și în sprijinul pacienților cronici, cu alte patologii. Astfel, unitatea MedLife Genesys din Arad a configurat zona de clinică astfel încât activitatea din cabinetele de specialitate pentru monitorizarea pacienților cu alte boli, cât și activitatea din laborator să nu se intersecteze cu circuitele pentru spital.

“Vor fi luate toate măsurile necesare pentru a ne desfășura în continuare activitatea medicală în condiții de maximă siguranță și securitate, atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienți. Ca și până acum, vor fi respectate cu strictețe normele de siguranță impuse, personalul medical din ambulator și spital va fi testat periodic, pentru a ne asigura că aceștia sunt bine și pot interacționa în condiții de maximă siguranță cu pacienții. Pacienții nu trebuie să se îngrijoreze, am luat toate măsurile de siguranță pentru a ne desfășura activitatea din ambulatoriu în regim normal.

În ceea ce privește secția de pediatrie, pentru siguranța copiilor, specialitățile de chirurgie pediatrică și cardiologie pediatrică își vor muta activitatea în corpul secundar al Hyperclinicii MedLife Genesys. Mai mult decât atât, vom spori activitatea pentru consultațiile online, astfel încât pacienții să poată beneficia de tot suportul medicilor în toată această perioadă critică”, a declarat Adrian Jivan, Manager MedLife Genesys Arad.

Spitalul MedLife Genesys din Arad. Proiecte importante

Demersurile de susţinere a autorităţilor în lupta împotriva noului coronavirus vor contunua.

“Avem în plan să investim resurse importante pentru proiecte dedicate reabilitării pacienților post COVID, să creștem capacitatea de testare COVID prin deschiderea a noi laboratoare, să continuăm demersurile de cercetare și să dezvoltăm programele de screening pentru pacienți cu o atenție sporită în zona de digitalizare și medicină personalizată”, a declarat Mihai Marcu, CEO și Președinte MedLife Group.

Citeşte şi Redeschiderea şcolilor: Ce spun profesorii din România?