Slide

Stiri: Sanatate

Spitalul Orăşenesc Bicaz se redeschide

12.11.2014

Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii a participat ieri la reluarea activităţii Spitalului Orăşenesc Bicaz, după 4 ani de la închiderea acestei unităţi. Spitalul şi dotările acestuia au fost menţinute în conservare cu asigurarea pazei patrimoniului.

Spitalul Orăşenesc Bicaz va avea 50 de paturi pentru spitalizare continuă şi 10 paturi pentru spitalizare de zi.

„Este o reparaţie morală pentru cei 54 000 de locuitori ai acestui oraş care, pentru a beneficia de asistenţă medicală erau nevoiţi să se deplaseze la alte unităţi sanitare aflate  la distanţe foarte mari, de 80 km. Am aprobat structura organizatorică a acestei unităţi în vederea reluării activităţii„ a declarat ministrul Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii a transmis Primăriei Oraşului Bicaz aprobările necesare pentru reluarea şi organizarea activităţii unităţii sanitare. Primăria va face demersurile necesare pentru încadrarea cu personal necesar, cu respectarea reglementărilor în vigoare. Unitatea beneficiază deja de serviciile a 80 de cadre medicale.

Unitatea sanitară va asigura servicii medicale de medicină internă, cardiologie, neurologie, obstetrică ginecologie, pediatrie, recuperare, medicină fizică şi balneologie. În cadrul spitalului va funcţiona un compartiment de primiri urgenţe.

Spitalul va funcţiona împreună cu Ambulatoriul integrat în care vor funcţiona cabinete de medicină internă, chirurgie generală, pediatrie, obsetrică-ginecologie, neurologie, ORL, oftalmologie şi cardiologie.