Stiri: Sanatate

Rezultate Arcadia 2020

Spitalul Orăşenesc Lipova, modernizat cu 1 milion de lei

11.07.2014

Spitalul Orăşenesc Lipova a fost modernizat, după o investiţie de 1,1 milioane de lei, corpul de clădire principal al unităţii fiind reabilitat. Astfel, secţia de recuperare medicină fizică şi balneologie, cuprinzând 25 de paturi, va funcţiona în corpul principal, inaugurat astăzi în prezenţa secretarului de stat Dorel Săndesc.

Spitalul Orăşenesc Lipova deserveşte aproximativ 60.000 de locuitori din zonă, unitatea sanitară asigurând servicii de medicină internă, compartiment pediatrie, recuperare medicină internă şi balneologie, pneumologie şi TBC.

În plus, ieri, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a inaugurat lucrările de extindere a spitalului din Vălenii de Munte, proiectul de modernizare ridicându-se la 1 milion de euro.

 “Susţin astfel de iniţiative ale autorităţilor locale, în beneficiul pacienţilor. Spitalul este singura unitate de acest gen pe o rază de 100 de kilometri şi deserveşte o populaţie vărstinică şi cu nu nivel socio-economic mediu. Oferim astfel cetăţenilor accesul permanent la servicii medicale de specialitate. Mai mult, unitatea va reprezenta un prim punct de acordare a asistenţei medicale din zonă înainte de a accesa serviciile din spitalele din Ploieşti şi Braşov”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Spitalul Orăşenesc Vălenii de Munte deserveşte 120.000 de locuitori şi are o structură formată din 120 de paturi.