Spitalul Pelican Oradea

Medicover preia Spitalul Pelican din Oradea

13.09.2018

Medicover a preluat Spitalul Pelican din Oradea. Anunţul a fost făcut de Medicover, una dintre cele mai importante companii de servicii medicale private din ţara noastră. Spitalul Pelican este principalul furnizor de servicii de sănătate private din Oradea.

Procesul de achiziţie a fost finalizat în urma aprobării primite din partea Consiliului Concurenței.

Spitalul Pelican Oradea. Medicover, lider în regiunea de nord-vest

În urma preluării, Medicover devine liderul pieței de servicii de sănătate private din regiunea de nord-vest a România.

Preluarea Spitalului Pelican reprezintă a treia mare achiziție a companiei realizată în 2018. Medicover a mai cumpărat, în acest an, şi Centrul Medical Academica și a semnat un acord de preluare cu Centrul Medical Phoenix, din zona Olteniei.

Spitalul Pelican Oradea. Medicii rămân în echipa de conducere

Achiziţia a vizat preluarea unui procent de 80% din acțiunile Spitalului Pelican. Medicii chirurgi care au fondat spitalul vor rămâne în continuare în echipa de conducere. Aceştia vor deține un pachet minoritar de acțiuni.

“Achiziția Pelican consolidează prezența Medicover în zona de servicii medicale prin includerea în portofoliu a celui mai mare spital privat din țară”, declară Adrian Peake, General Manager, Medicover România.

Spitalul Pelican Oradea, planuri de extindere

Spitalul Pelican Oradea deține 130 de paturi, cinci blocuri operatorii, un centru de diagnostic imagistic, precum și alte activități auxiliare.

Acesta se află în plin proces de extindere. Mai exact, se are în vedere construcția unei noi facilități cu o suprafață de 4.000 de metri pătrați, care va aduce un plus de 100 de paturi și o unitate medicală dedicată cercetării.

Medicover mai deține un spital în Capitală deschis în urmă cu şase ani. Unitatea deţine o suprafață de peste 7.000 de metri pătraţi.

Medicover este listată la bursa din Suedia – Nasdaq Stockholm. În prima jumătate a anului, compania a raportat o creștere a veniturilor de 13,9%, la 323 milioane euro.

Compania este prezentă în ţara noastră prin rețeaua de sănătate Medicover și prin laboratoarele Synevo.

Citeşte şi Vaccinul anticancer poate deveni realitate în curând

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Medicover preia Spitalul Pelican din Oradea

  1. Pingback: Revista presei - stiri afaceri - Medicover preia Spitalul Pelican din Oradea

Comentariile nu sunt permise.