Stiri: Sanatate

Finanțarea spitalelor din România.

Spitalul ”Prof. Dr. Dimitrie Gerota” va avea un nou sediu. Investiţia se ridică la 2,04 miliarde lei

28.07.2022

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui sediu nou pentru Spitalul de Urgenţă ”Prof. Dr. Dimitrie Gerota” București al Ministerului Afacerilor Interne. Investiția va fi realizată în București, Aleea Privighetorilor nr. 1A, sector 1.

Servicii integrate de înaltă calitate

În noua locație a Spitalului de Urgență ,,Prof. Dr. Dimitrie Gerota” se vor furniza servicii spitalicești comparabile cu cele mai bune modele europene contemporane, generând servicii integrate de înaltă calitate, sigure, multidisciplinare, complete (investigare, diagnosticare, tratament) atât pentru afecțiuni acute, cât și pentru reabilitarea și recuperarea în afecțiuni cronice, furnizând pacienţilor acces la servicii de calitate, eficiente și sigure, cu reducerea timpului de diagnosticare și reducere a costurilor.

Spitalul ”Prof. Dr. Dimitrie Gerota”. 400 paturi

Spitalul va avea un total de 400 paturi pentru spitalizarea continuă a pacienților, 40 paturi în regim de spitalizare de zi și 50 paturi pentru anestezie și terapie intensivă, precum și o unitate pentru primirea urgențelor (UPU).

Investiţia

Valoarea totală a investiției este de 2,04 miliarde lei, cu TVA. Durata de execuție a obiectivului de 36 de luni.

Finanțarea se realizează din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Afacerilor Interne.

Citeşte şi Fonduri PNRR sănătate: 1,7 miliarde de euro pentru construcţia de noi spitale