Stiri: Sanatate

Spitalul Regional Cluj

Spitalul Regional Cluj: Ministerul Sănătății lansează licitația pentru construcție

13.01.2020

Spitalul Regional Cluj. Ministerul Sănătății a anunțat că a mai făcut un pas important pentru demararea construcției Spitalului Regional Cluj. Instituția a lansat, pe platformele electronice de specialitate ale României și Uniunii Europene (SICAP și JOUE), procedura de licitație restrânsă pentru achiziția serviciilor de proiectare în vederea elaborării proiectului tehnic necesar execuției lucrărilor aferente proiectului ”Construirea Spitalului Regional de Urgență Cluj” și servicii de asistență tehnică.

Spitalul Regional Cluj. Valoarea contractului

Valoarea estimată a contractului de servicii este de 68.604.513,80 lei fără TVA. Toți cei interesați au termen de depunere a candidaturilor data de 17 februarie 2020.

Spitalul Regional Cluj. Ce spune ministrul Sănătății?

“După cum am mai declarat, lansarea marilor proiecte de infrastructură reprezintă un punct strategic în programul de Guvernare. Este al doilea spital regional, după cel din Iași pentru care am lansat oficial procedura de achiziție a serviciilor de proiectare. Câștigătorul desemnat, are termen 1 an de zile de la semnarea contractului să realizeze proiectul tehnic, ulterior se va demara procedura de licitație și construcția efectivă a spitalului”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății.

Documentația de atribuire

Pentru cei interesați, documentația de atribuire este disponibilă la următoarele linkuri:

– SICAP https://sicap-prod.e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100085346

– JOUE Servicii – 8726-2020 – TED Tenders Electronic Daily

Procedura pentru Spitalul Regional Craiova și Iași

Reprezentanții Ministerului Sănătății pregătesc și procedura de achiziție publică de servicii pentru elaborarea proiectului tehnic al Spitalului Regional Craiova. De asemenea, în pregătire este și procedura de achiziție publică de servicii pentru verificarea tehnică a proiectului tehnic de execuție al Spitalului Regional Iași.

Spitalul Regional Cluj. Centre clinice

Cele trei spitale regionale de urgență vor crește capacitatea de tratament pentru pacienți, punând la dispoziție paturi într-o structură flexibilă organizată pe centre clinice după cum urmează:

• Centru pentru cap și gât, cuprinzând specialități de neurologie, neurochirurgie, oftalmologie, ORL, chirurgie maxilo-facială;

• Centru toracic, cuprinzând pneumologie, cardiologie, chirurgie toracică, chirurgie cardio-vasculară;

• Centru abdominal, cuprinzând gastroenterologie, nefrologie, urologie, chirurgie generală;

• Centru pentru articulaţii, coloană vertebrală și traumă, cuprinzând ortopedie & traumatologie, chirurgie plastică, arsuri, chirurgie vasculară;

• Centru de medicină internă, cuprinzând dermatologie, medicină internă, reumatologie, boli metabolice și endocrinologie, imunologie, hematologie, terapie intensivă;

• Centru pentru mamă și copil, cuprinzând ginecologie, obstetrică, pediatrie și chirurgie pediatrică, neonatologie;

• Centru radioterapie şi oncologie (inclusiv department pediatric), radioterapie, chimioterapie şi medicină nucleară- Spitalul Regional Craiova

Spitalul Regional Cluj. Numărul total de paturi:

Iași = 850 paturi

Cluj = 849 paturi

Craiova = 807 paturi.

La acestea se adaugă centrele ambulatorii integrate.

Proiectele pentru spitalele regionale de la Iași, Cluj și Craiova au toate avizele în termen conform certificatelor de urbanism, inclusiv acordul de mediu. În luna februarie 2020 se estimează că va avea loc semnarea contractelor de finanțare.

Citește și Prețuri carburanți 2020. Ce efecte a avut reducerea accizei la benzină și motorină?