Stiri: Sanatate

Spitalul Regional de Urgenţă Cluj

Spitalul Regional de Urgenţă Cluj: Guvernul a reaprobat indicatorii tehnico-economici

30.10.2023

Spitalul Regional de Urgenţă Cluj. Executivul a aprobat Hotărârea pentru reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii ,,Construire Spital Regional de Urgenţă Cluj”. Hotărârea aprobată de Guvern are în vedere actualizarea valorii obiectivului de investiții la suma totală de 3,4 miliarde lei, reprezentând o creștere de 32,49% raportat la valoarea inițială de 2,568 miliarde de lei aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 667/2019.

Spitalul Regional de Urgență Cluj va deveni un centru pentru rețeaua de spitale din regiunea Nord-Vest a României.

Creșterea valorii investiției

Este estimată creșterea valorii investiției având în vedere majorarea prețului materiilor prime, materialelor de construcții, echipamentelor, dotărilor, utilajelor, energiei, combustibilului, precum și a actualizării soluțiilor tehnice.

Obiectivul de investiții “Construire Spital Regional de Urgență Cluj” se realizează de către Ministerul Sănătății prin intermediul Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate, cu finanțare din fonduri externe nerambursabile, de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății, precum și din alte surse legal constituite, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii. Durata de execuție a obiectivului de investiții este de 4 ani.

Citește și Tendințe pentru 2024: Inteligența Artificială și impactul asupra pieței muncii și industriei IT