Stiri: Sanatate

Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi

Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi: O investiție de 3,27 miliarde de lei

30.10.2023

Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi. Guvernul a aprobat Hotărârea pentru reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii ,,Construire Spital Regional de Urgenţă Iaşi”.

Guvernul a reaprobat indicatorii tehnico-economici pentru proiectul de construire a Spitalului Regional de Urgență Iași, în sensul majorării valorii investiției finanțate din fonduri europene și cofinanțare națională.

Majorarea prețului materiilor prime

Ca urmare a majorării prețului materiilor prime materialelor de construcții, echipamentelor, utilajelor, energiei, precum și adaptării soluțiilor tehnice, Guvernul a aprobat creșterea valorii investiției.

Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi. Valoarea proiectului

Valoarea proiectului de construire a Spitalului Regional de Urgență Iași se estimează la 3,27 miliarde de lei, comparativ cu 2,38 miliarde de lei, valoare aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 290/2019.

Acest spital regional de urgență va fi centru pentru rețeaua de spitale din regiunea Nord-Est și va deservi în principal pacienții care necesită îngrijiri acute de urgență, cazuri care presupun tehnologie și expertiză la nivel înalt.

Obiectivul de investiții “Construire Spital Regional de Urgență Iași” se realizează de către Ministerul Sănătății prin intermediul Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate, cu finanțare din fonduri externe nerambursabile, de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății, precum și din alte surse legal constituite, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

Citește și 150 de milioane lei pentru spitalele din România