Stiri: Sanatate

Centrul de arsi Targu Mures

Spitalul Regional de Urgență Iași, o investiţie de 250 milioane de euro. Când va fi finalizat?

26.03.2021

Spitalul Regional de Urgență Iași. Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, va semna Contractul de finanțare cu Banca Europeană de Investiții pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Iași. Guvernul României a aprobat, prin urmare, semnarea Contractului de finanțare dintre România și Banca Europeană de Investiții (BEI), în valoare de 250 milioane de euro, destinat construirii Spitalului Regional de Urgență Iași, precum și acordarea împuternicirii de semnare ministrului Finanțelor.

Spitalul Regional de Urgență Iași. Anunţul făcut de ministrul Finanţelor

„Asigurarea finanțării necesare dezvoltării sistemului sanitar și îmbunătățirii serviciilor de sănătate publică reprezintă un pas important către normalitate. Pandemia Covid-19 ne-a arătat, încă o dată, necesitatea modernizării infrastructurii sanitare din România și voi face tot ce îmi stă în putere, ca ministru de Finanțe, să mă asigur că sectorul de sănătate va primi sprijinul de care are nevoie.”, a subliniat ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare.

Spitalul Regional de Urgență Iași. Ministerul Sănătății va coordona construcția Spitalului Regional de Urgență Iași pe o perioadă de aproximativ şapte ani, iar data limită de tragere a sumelor împrumutului este de 84 luni de la data semnării contractului de finanțare. Conform documentației tehnico-economice, costul total net al acestui proiect este de 420,9 milioane EUR, din care aproximativ 60% va fi finanțat prin împrumutul ce urmează a fi contractat cu Banca Europeană de Investiții, iar restul de 40% de la bugetul de stat și din fonduri nerambursabile.

Opt spitale regionale

Spitalul Regional de Urgență Iași. Realizarea a trei din cele opt spitale regionale, respectiv Iaşi, Cluj-Napoca şi Craiova, a fost deja demarată de Ministerul Sănătăţii. Construcţia va fi finanțată din fonduri europene nerambursabile. Costul total estimat al acestor investiții este de cca. 1,6 miliarde de euro.

Citeşte şi Rezidenţiat 2021. Pe ce dată are loc examenul? Bibliografia obligatorie