Stiri: Sanatate

Spitalul Regional de la Craiova.

Spitalul Regional Iași, un pas important pentru începerea construcției

09.12.2019

Ministerul Sănătății a anunțat că a făcut încă un pas important pentru demararea construcției Spitalului Regional Iași. Astfel, săptămâna trecută, a fost lansată, pe platformele electronice de specialitate ale României și Uniunii Europene (SICAP și JOUE), procedura de licitație restrânsă pentru achiziția serviciilor de proiectare în vederea elaborării proiectului tehnic necesar execuției lucrărilor aferente proiectului ”Construirea Spitalului Regional de Urgență Iași” și servicii de asistență tehnică.

Spitalul Regional Iași. Valoarea contractului

Valoarea estimată a contractului de servicii este de 63.829.354,57 lei fără TVA. Cei interesați au termen de depunere a candidaturilor data de 31 ianuarie 2020.

Ce spune ministrul Sănătății

“Lansarea marilor proiecte de infrastructură reprezintă un punct strategic în programul de Guvernare. Proiectul Spitalului Regional Iași este cel mai avansat. Practic, astăzi am lansat oficial procedura de achiziție a serviciilor de proiectare a viitoarei unități spitalicești. Cei care câștigă licitația, au termen 1 an de zile de la semnarea contractului să termine proiectul tehnic, ulterior se va demara procedura de licitație și construcția efectivă a spitalului.”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății.

Spitalul Regional Iași. Documentația de atribuire

Pentru cei interesați, documentația de atribuire este disponibilă la următoarele linkuri:

– SICAP http://sicap-prod.e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100082030

– JOUE Servicii – 579253-2019 – TED Tenders Electronic Daily

Celelalte spitale regionale ale României

De asemenea, reprezentanții Ministerului Sănătății pregătesc și procedura de achiziție publică de servicii pentru elaborarea proiectului tehnic al Spitalului Regional Cluj și procedura de achiziție publică de servicii pentru verificarea tehnică a proiectului tehnic de execuție al Spitalului Regional Iași.

Cele trei spitale regionale de urgență vor crește capacitatea de tratament pentru pacienți, punând la dispoziție paturi într-o structură flexibilă organizată pe centre clinice după cum urmează:

• Centru pentru cap și gât, cuprinzând specialități de neurologie, neurochirurgie, oftalmologie, ORL, chirurgie maxilo-facială;

• Centru toracic, cuprinzând pneumologie, cardiologie, chirurgie toracică, chirurgie cardio-vasculară;

• Centru abdominal, cuprinzând gastroenterologie, nefrologie, urologie, chirurgie generală;

• Centru pentru articulaţii, coloană vertebrală și traumă, cuprinzând ortopedie & traumatologie, chirurgie plastică, arsuri, chirurgie vasculară;

• Centru de medicină internă, cuprinzând dermatologie, medicină internă, reumatologie, boli metabolice și endocrinologie, imunologie, hematologie, terapie intensivă;

• Centru pentru mamă și copil, cuprinzând ginecologie, obstetrică, pediatrie și chirurgie pediatrică, neonatologie;

• Centru radioterapie şi oncologie (inclusiv department pediatric), radioterapie, chimioterapie şi medicină nucleară- Spitalul Regional Craiova

Spitalul Regional Iași. Numărul total de paturi:

Iași = 850 paturi

Cluj = 849 paturi

Craiova = 807 paturi.

La acestea se adaugă centrele ambulatorii integrate.

Proiectele pentru spitalele regionale de la Iași, Cluj și Craiova au toate avizele în termen conform certificatelor de urbanism, inclusiv acordul de mediu. Până la începutul lunii februarie 2020, se estimează că va avea loc semnarea contractelor de finanțare.

Citește și Program Crăciun Plaza România 2019