Stiri: Agricultura

Sprijin financiar excepțional pentru producătorii de fructe și legume

19.02.2017

În urma prelungirii embargoului Federației Ruse impus produselor agroalimentare ale Uniunii Europene, Guvernul României a adoptat măsurile de sprijin excepțional stabilite de Comisia Europeană, cantitatea repartizată României fiind de 3.000 de tone.

Astfel, prin adoptarea Regulamentului Delegat (UE) 921/2016 al Comisiei Europene din 10 iunie 2016 de stabilire a unor măsuri de sprijin excepționale cu caracter temporar suplimentare pentru producătorii de anumite fructe și legume se acordă despăgubiri din fonduri UE sunt retragerile de pe piață și nerecoltarea și recoltarea înainte de coacere. Beneficiarii acestor măsuri de sprijin pot fi organizațiile de producători precum și producătorii de fructe și legume care nu sunt membri ai unei organizații de producători recunoscute.

Resursele financiare maxime sunt în sumă de 5.500.000 lei și se asigură ca sprijin financiar aferent Fondului European de Garantare Agricolă – FEGA, prin bugetul Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2017, perioada aplicării acestor măsuri excepționale fiind de la data de 1 iulie 2016 și până la data epuizării cantității de 3.000 tone sau până la data de 30 iunie 2017.