Sprijin financiar mai mare pentru fermieri

Ajutorul financiar primit de fermieri s-ar putea majora din 2015. Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat ca taranii pot beneficia de un ajutor de de 177 euro/ha, pentru primele 30 de hectare din suprafata totala cultivata, urmand ca pentru restul suprafetei sprijinul sa fie în valoare de 150 de euro/ha.

“Fermierii ar putea primi, in anul 2015, un sprijin de 177 euro/ha, pentru primele 30 de hectare din suprafata totala cultivata, urmand ca pentru restul suprafetei sprijinul sa fie de numai 150 de euro/ha. In acest mod, micii fermieri ar fi incurajati sa iasa din zona de subzistenta, putand incepe chiar sa inregistreze profit. La momentul de fata, este vorba de un acord de principiu, pe care speram insa sa-l putem pune si pe hartie in perioada urmatoare”, a explicat Constantin, conform Finantistii.

Ministrul Constantin s-a intalnit marti cu reprezentantii tuturor asociatiilor, organizatiilor si patronatelor din sectorul vegetal, zootehnic si industrie alimentara, iar in cadrul discutiilor purtate la sediul Ministerului Agriculturii au fost prezentate ariile de interventie ale Programului National de Dezvoltare Rurala pentru urmatoarea perioada de programare 2014-2020.

Sursă: Finantistii.ro