Stiri: Finante

Sprijin financiar Republica Moldova

Sprijin financiar de 50 milioane de euro pentru Republica Moldova

15.07.2022

Sprijin financiar Republica Moldova. România acordă un sprijin financiar în valoare de 50 milioane de euro pentru Republica Moldova. Astfel, Guvernul a aprobat Hotărârea privind alocarea de sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Externe.

Suma este destinată unui sprijin direct pentru Republica Moldova

Bugetul Ministerului Afacerilor Externe va fi suplimentat cu suma de 50 de milioane de lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

Suma este destinată unui sprijin direct pentru Republica Moldova, pentru a răspunde nevoilor urgente de sprijin cu care se confruntă țara vecină.

România și-a asumat un rol central în lansarea Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova cu prilejul Conferinței internaționale desfășurate la Berlin, la 5 aprilie 2022, co-organizată de țara noastră împreună cu Germania și Franța, și a anunțat, în acest context, un sprijin bugetar de 10 milioane de lei pentru Republica Moldova.

Sprijin financiar Republica Moldova. Stabilitate şi dezvoltare

Acordarea de asistență financiară reconfirmă, în relația cu Republica Moldova, rolul esențial al României în asigurarea stabilității și dezvoltării acestei țări și este de natură să genereze un efect multiplicator prin încurajarea suplimentării asistenței din partea partenerilor de dezvoltare ai Republicii Moldova.

Citeşte şi Ministerul Dezvoltării anunţă investiţii în regiunile frontaliere cu Ucraina, Moldova și Marea Neagră