Stiri: Finante

Sprijin financiar Romania

Sprijin financiar de la Comisia Europeană: Câţi bani va primi România?

02.12.2020

Sprijin financiar România. Comisia Europeană a anunţat că a alocat suma de 8,5 miliarde de euro în cadrul celei de-a treia tranșe a sprijinului financiar acordat unui număr de cinci state membre prin intermediul Instrumentului SURE. În cadrul sprijinului financiar acordat următoarele ţări au primit sprijin financiar:

  • Belgia – 2 miliarde euro
  • Ungaria – 200 de milioane euro
  • Portugalia – 3 miliarde euro
  • România – 3 miliarde euro
  • Slovacia – 300 de milioane euro

Sprijin financiar România. Împrumuturi în condiţii avantajoase

Acest sprijin, sub formă de împrumuturi acordate în condiții avantajoase, le va permite respectivelor state membre să facă față creșterilor bruște ale cheltuielilor publice efectuate în vederea menținerii locurilor de muncă. Acest ajutor va contribui la acoperirea costurilor legate direct de finanțarea sistemelor naționale de șomaj tehnic și a altor măsuri similare instituite ca răspuns la pandemia de COVID-19 și destinate inclusiv lucrătorilor independenți.

Cu sprijinul financiar acordat, 15 state membre au primit aproximativ 40 de miliarde de euro în cadrul instrumentului SURE al UE în perioada cuprinsă între sfârșitul lunii octombrie și sfârșitul lunii noiembrie.
Instrumentul SURE poate furniza sprijin financiar în valoare de până la 100 de miliarde de euro tuturor statelor membre. Până în prezent, Comisia a propus acordarea unui sprijin financiar în valoare de 90,3 miliarde de euro pentru 18 state membre. Viitoarele tranșe ale sprijinului vor fi acordate în cursul următoarelor luni, odată încheiate respectivele emisiuni de obligațiuni.

Sprijin financiar România. Ce spune preşedinta Comisiei Europene

Președinta Ursula von der Leyen a afirmat: „Prioritatea noastră este de a salva atât vieți omenești, cât și mijloacele de subzistență ale acestora. UE mobilizează 100 de miliarde EUR sub formă de împrumuturi acordate țărilor din UE pentru a finanța sistemele de șomaj tehnic. Le vom oferi astfel sprijin întreprinderilor , ajutându-le să își mențină angajații. Astăzi, alte cinci state membre primesc finanțare prin SURE, 15 state membre beneficiind deja de o astfel de finanțare. În curând și mai multe state vor putea beneficia de această oportunitate.”

Citeşte şi Clinicile Dentare Dr. Leahu se extind în Sibiu. Anunţul făcut decompanie