Stiri: Agricultura

Sprijin pentru creșterea animalelor

Sprijin pentru creșterea animalelor: Ministerul Agriculturii face precizări importante

25.11.2022

Sprijin pentru creșterea animalelor. MADR a anunțat că sprijinul pentru creșterea animalelor se acordă în conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 702/2014 al Comisiei și ale HG 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, cu modificările și completările ulterioare.

Schema de ajutor de stat se poate prelungi cu încă șase luni

MADR a inițiat un proiect de HG, postat în transparență decizională în data de 24 noiembrie 2022, prin care Schema de ajutor de stat se poate prelungi cu încă șase luni, respectiv până la data de 30 iunie 2023, cu valorile cuantumurilor reglementate în prezent aferente perioadei menționate anterior, potrivit prevederilor Regulamentului menționat.

Prin acest proiect de HG se oferă posibilitatea de a completa cererea inițială doar pentru jumătate de an în vederea continuării activității de ameliorare până la adoptarea noii legislații UE.

Sprijin pentru creșterea animalelor. HG 1179/2014

HG 1179/2014 reglementează schema de ajutor de stat, având ca obiectiv acoperirea costurilor administrative aferente întocmirii şi menținerii registrului genealogic, precum şi costurile aferente testelor pentru determinarea calităţii genetice sau a randamentului genetic al şeptelului.

Cererile inițiale de solicitare

Cererile inițiale de solicitare a ajutoarelor de stat se depun în perioada 1-15 decembrie a anului precedent celui pentru care se solicită ajutorul de stat.

Legislația Uniunii Europene în acest domeniu pentru perioada 2023 – 2027 este în curs de elaborare, iar după adoptarea acesteia se va iniția legislația națională și se va notifica la Comisia Europeană noua schemă de ajutor de stat.

Citește și Programul Operațional pentru Pescuit 2022. Ce proiect finanțează Ministerul Agriculturii?