SRI: Sistemul Național de Alertă Teroristă se menține la nivelul „Albastru-precaut”

22.03.2016

România menţin nivelul de alertă teroristă cod albastru – precaut – ceea ce înseamnă că informaţiile disponibile şi evenimentele recente indică un risc scăzut de producere a unui atac terorist, a spus directorul SRI, Eduard Hellvig, în urma atentatelor teroriste de la Bruxelles.

Serviciul Român de Informații condamnă ferm atacurile teroriste din Capitala Belgiei.

„Suntem alături de poporul belgian și vom continua să oferim sprijin partenerilor noștri instituționali în lupta pe care o ducem împreună împotriva terorismului. Ceea ce s-a întâmplat în Belgia nu are cum să nu ne afecteze. Astăzi vorbim de un terorism global. Țintele teroriștilor nu mai sunt doar statele, ca entități compacte, ci direct cetățenii, ca entități individuale. Din aceste considerente, nu văd exagerate anumite măsuri de prevenire ale oricăror acțiuni pe profil antiterorist care ar putea pune în pericol securitatea națională. Scopul principal al activității noastre este prevenirea acestor amenințări teroriste. Principalele noastre arme sunt informația și legea. Atunci când viața unui singur cetățean este pusă în pericol, acționăm cu fermitate, folosind instrumentele legale și mijloacele prevăzute de lege”, a spus acesta.

În România, Sistemul Național de Alertă Teroristă se menține la nivelul „Albastru-precaut”. Acest nivel înseamnă că, până în prezent, nu există informații care să ducă la o legătură directă între evenimentele din Bruxelles și riscuri la adresa securității naționale.

Cu toate acestea, SRI a luat toate măsurile necesare la nivel național și ne asigurăm de menținerea climatului de siguranță a cetățenilor români.

 

Citiți și despre: