Constructii

SSAB AG

SSAB-AG construiește cu pasiune și devotament

01.08.2021

Compania oferă servicii în domeniul construcțiilor, oferind, în același timp, un grad ridicat de eficiență, autonomie și rapiditate în execuție. SSAB-AG reprezintă o firmă de construcții ce are ca domeniu de activitate asigurarea antreprizei generale pentru  proiecte de investiții de mare anvergură în domenii diverse – logistic, industrial, retail. Compania deține capacități de producție de structuri metalice și prefabricate din beton, oferind servicii de proiectare și executare a lucrărilor de construcții montaj a halelor industriale.

Punând accent în principal pe calitate, după 30 ani de activitate SSAB-AG construiește cu devotament pentru clienții săi, cu fiecare proiect în parte.

Expertiza companiei include servicii de proiectare, uzinare, montaj și antrepriză generală

„SSAB-AG, prin rezultatele obținute, s-a clasat în mod constant, în perioada 1995-2007, în topul județean al firmelor de construcții, reușind să satisfacă exigențele impuse, din anul 2003 fiind introdus și menținut sistemul de management integrat. Toate aceste produse sunt permanent la dispoziția dumneavoastră, însoțite de recomandările tehnice specifice și serviciile de asistență tehnică în montaj, pe baza competenței și experienței acumulate în montarea a peste 200.000 mp structuri metalice și a peste 400.000 mp panouri termoizolante”, ne-a declarat Dl. Paul Armeanu, Director Producție SSAB-AG.

Certificările obținute de companie

Întreaga activitate a SSA AG se desfășoară în baza unui Sistem de Management Integrat implementat și certificat conform standardelor: ISO 9001:2015 – sistem de management al calității, ISO 14001:2005 – sistem de management de mediu, ISO 45001:2018 – sistem de management al sănătății și securității operaționale, sisteme care garantează identificarea și soluționarea aspectelor de mediu și reducerea pe cât posibil a riscurilor la care sunt supuși angajații.

Activitatea SSAB-AG se desfășoară în baza unui Sistem de Management Integrat implementat și certificat

Activitățile certificate ale companiei includ proiectare și execuție lucrări de construcție civile, industriale, agricole; execuție lucrări de drumuri și poduri; execuție dotări tehnico-edilitare; lucrări de reparații, amenajări și modernizări construcții existente; activități de execuție lucrări de termoprotecție cu vopsele termospumante; execuție construcții metalice și părți componente ale structurilor metalice, dar și fabricarea produselor din beton pentru construcții.Zoork

„Activitatea de producție de prefabricate din beton armat și precomprimat se desfășoară într-o hală industrială din localitatea Zărnești, jud. Brașov, care are o capacitate de producție de 45.000 de metri cubi pe an. De fapt, creșterea cea mai importantă de până acum s-a produs pe fondul achiziționării fabricii de prefabricate din beton armat și precomprimat de la Zărnești, care, pe lângă fabrica de confecții metalice din Bacău, asigură un grad ridicat de autonomie și rapiditate în execuția proiectelor de antrepriză generală”, explică Directorul de Producție.

Aria de acoperire

Divizia de producţie structuri metalice din Bacău a SSAB-AG are o capacitate de producţie de aproximativ 1.000 de tone de confecţii metalice pe lună. Beneficiind de soluții unice în România, oferite de structurile metalice pe bază de profile laminate la rece, structurile construite de SSAB-AG se disting prin rapiditatea execuției, consumul redus de materiale și rezistență în timp.

În prezent, compania operează pe tot teritoriul României prin diverse parteneriate la nivel național și local, în condițiile în care cooptarea subantreprenorilor locali la proiectele de anvergură gestionate contribuie la creșterea activității și a portofoliului de lucrări pentru aceste firme. Împreună cu partenerii săi europeni, SSAB-AG a operat de asemenea lucrări, de mai mici dimensiuni, în Germania, Franța, Norvegia și Elveția.

Compania deține capacitatea de a asigura antrepriză generală pentru proiecte de investiţii de anvergură, lucrând după proiectele clientului, sau după proiecte în concept propriu

„Sistemul de management integrat constituie un ansamblu de acțiuni planificate, destinate să asigure realizarea și menținerea calității în toate etapele proceselor ce se desfășoară în societate, să garanteze și să ofere încredere că lucrările oferite sunt în conformitate cu cerințele de calitate specificate, să asigure identificarea și soluționarea aspectelor de mediu din societate, să asigure mediul de lucru necesar desfășurării proceselor, să gestioneze și să reducă pe cât posibil riscurile la care sunt supuși salariații societății”, continuă Dl. Armeanu.

Proiecte în curs de finalizare

Pentru realizarea unor lucrări de calitate, SSAB-AG investește în utilaje de producție și pentru șantiere prevăzute cu software de planificare a utilizării și sisteme de control.BAC DELPHI

Infrastructura IT cuprinde rețele de comunicații și un centru de date dotat cu servere și soluții software dedicate, cum ar fi Primavera P6. Compania acordă o importanță deosebită comunicării cu șantierele pentru a le oferi acces în timp real la platforma de management și pentru a urmări evoluția acestora.

În ceea ce privește proiectele, anul acesta sunt în curs de finalizare hala trimodală de transport mărfuri cu acces fluvial, feroviar și rutier de la ILR Giurgiu, uzina de cogenerare GETEC din jud. Dolj, depozitul Segezha din Ploiești și mai multe centre comerciale/supermarket-uri răspândite în toată țara.

„Portofoliul de lucrări al SSAB-AG constituie garanţia privind realizarea în condiţii optime a lucrărilor, în concordanţă cu cerinţele şi necesităţile fiecărui client. Echipa proprie de profesionişti, suportul logistic al companiei asigurat de parcul de utilaje și echipamente proprii sunt elemente care asigură succesul şi realizarea unor legături de lungă durată cu partenerii noştri de afaceri”, detaliază Directorul de Producție.

Echipa SSAB-AG poate satisface cele mai complexe cerințe

În acest moment, echipa SSAB-AG numără peste 200 de angajați și este în continuă dezvoltare, cu oameni noi în departamentele de achiziții și ofertare, completări în echipa de proiectare și angajarea a noi muncitori calificați pentru fabrica de confecții metalice și operatori utilaje grele. Astfel, SSAB-AG se bucură de o echipă profesionistă, formată din tineri bine pregătiți, pregătiți să ofere servicii de cea mai înaltă calitate în fiecare domeniu de activitate.

Echipa SSAB-AG are experiența și capacitatea de a face față celor mai complexe cerințe, fiecare proiect fiind considerat o provocare, dar oferind, în același timp, o implicare totală

„Bazată pe grija față de nevoile clientului, dar și respectând meseria de constructor ca o reală tehnologie, SSAB-AG a reușit să formeze și să continue să dezvolte o echipă bună de tehnologi care, împreună cu echipa de muncitori calificați, fac să prindă viață lucrările colegilor proiectanți. Societatea beneficiază de personal de conducere și coordonare pentru toate tipurile de lucrări de structuri civile și industriale, precum și de personal autorizat pentru execuția și controlul calității lucrărilor executate”, menționează Dl. Paul Armeanu.

SSAB-AG apelează la utilizarea materialelor de construcții reciclate sau folosirea panourilor fotovoltaice și solare, câteva caracteristici specifice unei clădiri ecologice.

Prin acțiunile și proiectele sale, compania dorește să sublinieze faptul că o clădire „verde” atrage prin eficiență energetică și, deși implică tehnologii avansate, nu este neapărat mai scumpă decât una tradițională. Astfel, SSAB-AG oferă premise favorabile alegerii acestui tip de clădiri din ce în ce mai mult, contribuind astfel la implementarea celor mai noi soluții tehnologice, la protejarea mediului înconjurător și, bineînțeles, la evoluția acestui domeniu de activitate, atât de dinamic și competitiv.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/constructii-erbasu-30-de-ani-de-activitate-si-sute-de-proiecte-finalizate-cu-succes/