Rating Standard & Poor's.

Standard & Poor’s a reconfirmat rating-ul României

12.04.2016

Standard & Poor’s a reconfirmat rating-ul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung în valută, respectiv în moneda locală, cu perspectivă stabile, potrivit Ministerului Finanţelor Publice.

Reconfirmarea rating-ului şi perspectivei este susţinută de nivelul moderat al datoriei publice şi al datoriei externe, pe fondul unei perspective de creştere economică semnificativă.

Agenţia de rating apreciază că deşi se aşteaptă ca măsurile de relaxare fiscală să majoreze deficitele fiscale şi externe, acestea se vor situa la niveluri gestionabile, acceptabile, fără a reveni la cele înregistrate în 2008.

În plus, Standard & Poor’s semnalează că instabilitatea legislativă poate genera riscuri de înrăutăţire a ratingului de ţară, referindu-se în mod special la proiectul legislativ privind darea în plată, având în vedere impactul negativ asupra condiţiilor de finanţare pentru sectorul privat.

Agenţia arată că rating-urile ar putea fi îmbunătăţite dacă consolidarea bugetară va fi reluată şi datoria guvernamentală netă va intra pe o traiectorie descendentă şi în cazul în care restructurarea întreprinderilor de stat va fi implementată cu succes.

 

 

Citiți și despre: