Standex intră pe piaţa din România

18.08.2017

Maravela & Asociații a asistat grupul american Standex International Corporation în prima investiție pe piața românească. Mai exact, este vorba de achiziția filialei românești a Piazza Rossa Group. Tranzacția a fost finalizată la începutul acestei luni, fiind raportată pe bursa din New York, unde grupul este listat.

Fondat în anul 1955 și având la ora actuală peste 5.400 de angajați în statele Unite ale Americii și în numeroase alte locații (Africa de Sud, Australia, Brazilia, Canada, China, Coreea de Sud, Europa, India, Japonia, Malaezia, Mexic, Turcia, Rusia și Singapore),grupul Standex deține 12 unități operaționale, împărțite în cinci segmente distincte: echipamente pentru industria alimentară, gravură, tehnologie, hidraulică și electronică. Divizia care a preluat filiala românească a Piazza Rossa Group este cea de gravură.

Piazza Rosa Group, fondat în anul 1983 lângă Veneția, Italia, este unul dintre cei mai cunoscuți jucători europeni din industria lustruirii, gravurii şi sudurii cu laser. Compania operează trei fabrici în Italia, una în Mexic şi are o fabrică în Sânnicolau Mare (judeţul Timiş).

 

 

Citiți și despre: