Producatori

Star Transmission & Star Assembly investesc în mărirea capacității de producție

01.08.2017

Grupul Daimler îşi extinde capacităţile de producţie în România investind alte 36 de milioane de euro la Cugir. Star Transmission şi Star Assembly Sebeș, reprezintă subsidiare românești ale Grupului Daimler, cele două companii făcând parte din lista furnizorilor internaționali de componente pentru industria de automobile.

Înființată în anul 2001 ca un Joint Venture sub numele de Star Transmission, unde se dorea producerea pe termen lung a agregatelor complete, în primăvara acestui an compania a beneficiat de o investiție de 36 de milioane de euro pentru mărirea capacității de producție.

Star Assembly a fost deschisă în 2013, ca urmare a unei investiții de 300 de milioane de euro, oferind 500 de locuri de muncă. Astăzi, Star Assembly Sebeș își desfășoară activitatea pe o suprafață de producție de 171.000 m² unde lucrează peste 1.000 de angajați, în diverse domenii – mentenanță, financiar, producție, administrație, calitate.    

„Evoluția din ultimii ani ai Star Transmission Cugir și Star Assembly Sebeș reflectă strategia de implicare durabilă a grupului Daimler în România”, ne-a declarat Falk Pruscha, directorul general al Star Transmission & Star Assembly.

O nouă unitate de producție

Star Transmission produce o gamă variată de componente destinate industriei de automotive, compania dispunând de cunoștințe în ceea ce privește producția de piese prin procesul de prelucrare la moale și la tare, tratament termic, galvanic și montaj.

Totodată, Star Transmission este, din 2016, furnizor unic la nivel mondial al conductelor de înaltă presiune destinate motoarelor pe benzină.

Cea mai recentă investiție de la Cugir a permis demararea producției în serie a patru modele diferite de roți planetare pentru cutia în nouă trepte de viteză 9G-Tronic

În plus, Grupul Daimler a investit în deschiderea unei noi unități de producție la Cugir, care și-a început activitatea în primăvară, producând în serie patru modele diferite de roți planetare pentru cutia în 9 trepte de viteză 9G – Tronic. Aceasta din urmă se produce tot în România, la subsidiara din Sebeș, Star Assembly.

În cadrul Star Transmission și Star Assembly lucrează peste 2.600 de angajați. Aceștia beneficiază de un proces continuu de calificare, constând în training-uri în cadrul subsidiarelor locale, precum și la sediile Daimler Germania, în unitățile de producție de la Cugir și Sebeș funcționând și o Școală de Maiștri.

„Programele de inițiative, de dezvoltare profesională și de evaluare a performanțelor sunt dublate de grija continuă pentru oferirea unui mediu de lucru care să ofere siguranță deplină și eficientizarea muncii”, adaugă directorul general al celor două subsidiare românești.

Strategia de dezvoltare durabilă

Prin cele două filiale din România, Star Transmission și Star Assembly, Grupul Daimler derulează o strategie pe termen lung pentru dezvoltarea durabilă a celor două comunități transilvănene.

Cum grupul are implementate proceduri riguroase dedicate atât protejării mediului înconjurător, cât și responsabilității sociale, subsidiarele românești se implică în numeroase proiecte de acest tip.

Star Transmission se implică în numeroase proiecte destinate protejării mediului înconjurător, precum și responsabilității sociale, concentrându-se asupra domeniului educației și celui de sănătate.

Totodată, companiile se concentrează asupra domeniilor educație și sănătate, implicându-se constant în susținerea învățământului profesional de tip german în România, în campanii de donații de cărți, în lucrări de modernizare a unor instituții locale de învățământ, precum și în susținerea financiară a unor unității sanitare, acestea fiind doar câteva exemple.

Grupul Daimler este cunoscut la nivel mondial pentru devotamentul în livrarea produselor de cea mai înaltă calitate din industria de automotive, lucru ce se datorează respectării cu strictețe a politicilor din domeniul calității, aspect pe care se pune un accent deosebit în calificarea angajaților.

„Ne bucurăm să avem în echipa din România oameni valoroși, care întruchipează principiile tradiției multiculturale specifice zonei Cugir-Sebeș: seriozitatea, disciplina și respectul față de muncă și colegi. Aceste calități fac posibilă menținerea riguroasă a standardelor internaționale de producție ale Daimler”, susține Falk Pruscha, directorul general al Star Transmission & Star Assembly.

Continuarea investițiilor în extinderea producției

Cea mai recentă investiție este reprezentată de noua unitate de producție de la Cugir, o investiție de 36 de milioane de euro, cu o suprafață de 11.000 mp, în urma căreia au fost create 200 de noi locuri de muncă.

Cea mai recentă investiție a Grupului Daimler în subsidiarele din România este noua unitate de producție, deschisă în primăvara acestui an, însă grupul a demarat deja construirea unei alte fabrici de remanufacurare a cutiilor de viteze, la Sebeș.

Extinderea activităţii la Sebeş vizează demararea unui nou proiect prin care se vor recondiţiona cutii de viteze primite de la dealeri autorizaţi, folosind cele mai noi tehnologii din domeniul automotive.

Astfel, cu un număr de peste 2.600 de angajați, cele două subsidiare ale grupului Daimler au raportat, pentru 2016, o cifră totală a investițiilor ce depășește 150 de milioane de euro. Ca cifră de afaceri, Star Transmission Cugir a depășit anul trecut 75 de milioane de euro, în creștere cu peste 15% față de anul precedent, în timp ce Star Assembly Sebeș a raportat aproximativ 330 de milioane de euro, înregistrând o creștere semnificativă față de 2015, când cifra de afaceri atinsese pragul de 124,3 milioane de euro.