Risc de incendii in Grecia 2019

Stare de urgenţă în Grecia, în urma precipitaţiilor

11.09.2016

Ministerul Afacerilor Externe anunţă cetăţenii români care călătoresc în Grecia că în urma cantităților mari de precipitații înregistrate în cursul zilei de 7 septembrie, regiunile Messinia, Laconia și zona de est a Salonicului au fost puternic afectate, iar Secretariatul General pentru Protecție Civilă a declarat stare de urgență pentru zonele afectate, pentru o perioadă de 6 luni (până la 7 martie 2017).

În zona Skala –Laconia din Peloponez, barajul râului Evrota s-a rupt.

În Peloponez, Poliția Rutieră a anunțat întreruperea circulației în următoarele localități:

1. Regiunea Messinia

– pe drumul rural din zona Aghios Floros, în ambele sensuri, traficul este deviat pe vechiul DN Kalamata-Tripoli;

– pe podul Pamisou de la km 5 de pe DN Asprochoma- Pylos.

2. Regiunea Laconia:

– există doar o întrerupere a traficului la kilometrul 13 din Skala – Geraki, în satul Vrontamas, și de la km 1,6 până la 1,8 km pe drumul Gouves-Aghios Dimitrios, satul Gouves.

3. Drumul rural Epanomis-Neas Mihanionas (nordul Greciei) s-a surpat din cauza ploilor torențiale.

În plus, prognoza meteo pentru următoarele 2 zile indică ploi abundente și furtuni, însoțite pe alocuri de grindină, în Marea Ionică, Epir, Grecia centrală și de vest, Tessalia și Macedonia de vest. Fenomenele vor afecta, cu o durată mai scurtă, diferite regiuni din Peloponez și Macedonia centrală, precum și ploi locale și furtuni sporadice în vest, zona centrală și de nord a Greciei, posibil ca în nord-vest să aibă caracter de averse.

 

 

Citiți și despre: